25 iunie, 2008

dureri........


De cate va zile nu se simtea in apele ei asa ca in dupa amiaza aia a luat decizi de a merge la doctor. O plimbare in orasul studentiei ii va face bine. Iar psiholoaga e o femeie minunata si foarte speciala. Deci numai de castigat.
Cand a aparut decizia, a inghetat-o: internare. Spitalul e frumos. Multa verdeata, cladirile din vechiul castel cam neingrijite sunt fascinante in felul lor dar e totusi o internare. Pe drum inapoi a inceput sa cantareasca avantajele si dezavantajele: pana la urma va fi o aventura frumoasa. Asa ca dimineata, cu bagajul facut, cu actele in mana si cu un zambet larg pe fata se prezinta pentru internare. Pavilionul e frumos, rezerva curata, spatiu de petrecut timpul e destul de bine dotat. O mini vacanta in pijamale.
O surprinde faptul ca priveste din nou totul ca pe o aventura, ca pe o experienta din care mai poate invata ceva. Nu a mai facut asta de mult. Si o bucura tare sentimentul. Starea de "pusa pe sotii", "ghidusia" s-a intors. O primeste cu sufletul deschis si zambetul pe buze.
Dar se pare ca a avut mai mult decat dreptate cand a spus ca are ceva de invatat. Dupa primele ore in care a privit doar "cadrul" a inceput sa vada si "personajele". A devenit atenta. La inceput descopera "afectivitatea" sau mai exact lipsa ei. Incepe sa vada diferitele aspecte ale lipsei acesteia. Ravagiile sunt imense. Durerile bine ascunse rabufenesc la un moment dat cu o furie greu de imaginat.
Ii place inocenta si puritatea ce o gaseste in privirile celor din jur dar ar prefera sa nu vada spaima si durerea langa ea. Sufletele curate, pure, inocente sunt murdarite de etichetele puse de societate. Poate ca fericirea nu consta in imaginea lumii despre tine ci doar in universul creat de sufletul si mintea ta.
Sau poate ca pentru unii le e mai bine refugiati in universul mintii lor, departe de rautatile si mizeriile vietii de zi cu zi....

2 comentarii:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.