05 iunie, 2008

familie....


O dimineata de vara... Rochia rosie o face sa se simta mai femeie ca oricand. Dar asta nu e valabil si pentru intalnirea de dimineata. Un nou control de la finanate. In ultima vreme e asaltata de astea. Se simte epuizata de hartii, declaratii, depuneri, verificare si control. Vestea proasta a primit-o cu zambetul pe buze. O noua amenda. De ceva luni incoace reactioneaza cu intarziere le vestile proaste. Are nevoie de cateva ore sa le asimileze. Amenajarea unei activitati noi, dragi sufletului ei, i se pare cea mai buna metoda sa treaca si peste ziua asta. Asa ca isi reorganizeaza intreaga zi. Baietelul de numai 9 ani ii schimba complet starea de spirit. Ii place atitudinea lui de "barbat" protector si grijuliu. Toata ziua au stat de vorba. Discutiile au variat de la desene animate pana la viitor. Ii place aerul lui serios si matur. Nu mai simte dorul de un copil al ei ci doar se bucura de atentia primita. Cirese culese doar pentru ea, un totporas ratacit intr-un colt de gradina isi face loc la presat in geanta ei. Micile atentii o induioseaza pana la lacrimi. Timpul parca se dilata. Apoi o pauza in program. Da cu matura si se gandeste sa se apuce de gatit dar vocea pustiului o surprinde iarasi:
- Treci si te odihneste. E un ordin.
Vocea lui serioasa si tonul ce se vrea autoritar o face sa planga. Isi aude vocea calda tremurand de lacrimi raspunzandu-i serioasa:
- Imediat. Nu pot ignora un asemenea ordin.
Se aseaza in pat si manutele lui ii aseaza perna sub cap apoi se aseaza linistit langa ea. Cu copilul in brate, ascultand muzica, se gandeaste ca nimic, dar absolut nimic nu poate egala asemenea momente. Ca nici un cont bancar, nici o situatie sociala si nici un lucru din lume nu poate egala un asemenea moment....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.