13 ianuarie, 2009

carcotasii...


Ati intalnit vreodata carcotasi? Acei oameni care comenteaza mereu? Care vad doar partea mai putin placuta a fiecarei intamplari? NU? Sunteti norocosi.
Eu am intalnit! Mereu nemultumiti, mereu critici la adresa altora si mereu cu ochii pe ceilalti. Nu stiu daca asta e ceva genetic sau poate ca atitudinea asta e "educata" pentru ca "critica" la adresa altora e mereu insotita de "lauda de sine". Intotdeauna ei sunt mai buni, mai destepti, mai morali si mai merituosi pe cand cei care au vrut ceva de la viata si au reusit sa se apropie de scopul lor cu siguranta au facut ceva imoral sau ilegal.
Amabili si binevoitori in relatiile directe, critici si rautaciosi cand nu esti de fata reusesc sa raneasca o vreme. Apoi apare mila. Mila pentru un suflet care nu va sti niciodata sa se bucure. Preocupati de ce au ceilalti si nu au ei, de imaginea pe care incearca sa si-o promoveze prin comparatie cu altii nu mai au timp sa se priveasca in oglinda, sa priveasca in jurul lor si sa se bucure de ce au. Mila pentru ca nemultumirea s-a transformat in rautate si le-a invadat sufletele. Mila pentru ca zidul de rautate, invidie si gelozie ce l-au ridicat in jurul lor cu fiecare cuvant spus la adresa celorlalti nu se va darama de la sine. Si ma indoiesc ca vor lasa pe cineva sa il darame. Mila pentru ca daca nu au fost in stare sa vada iubirea, bunatatea si frumusetea vietii cand zidul nu exista din spatele lui cu siguranta nu le va putea zari. Mila pentru ca daca nu au aratat nici un dram de compasiune in viata lor cu siguranta nici nu vor primi. Vor imbatrani inainte de vreme singuri si carcotasi dar ce e mai grav e ca vor intina sufletele copiilor din jurul lor cu aceasta atitudine....

2 comentarii:

  1. Mda... Si eu sunt un cârcotas, si sunt aproape de ceea ce descrii tu...... Cu diferenta ca mie nu mi-e mila, de nimeni si de nimic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mila nu e a carcotasilor ci a celorlalti pentru ei. Durerea celor raniti de atitunea carcotasilor se transforma in mila pentru acele suflete chinuite, care nu vor cunoaste niciodata iubirea si bucuria... Priveste in jur si ai sa vezi multa mila in ochii celorlalti pentru atitudinea ta deocamdata, peste ani mila va fi pentru tine ca persoana. Dar cred ca nu vrei sa o vezi pentru ca te-ar durea si, daca esti destept, vei fi nevoit sa faci ceva, daca nu, asta te va "inrai" si mai tare...

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.