28 aprilie, 2009

"Cum sa fii o lady"


"Nimeni nu devine o lady prin simplu fapt ca este femeie. Termenul de "lady" a evoluat, ajungand sa capete intelesuri noi in ultima suta de ani. Manierele, atitudinile, vestimentatia potrivita si obiceiurile sociale s-au modificat atat de accentuat, incat definitia pe care bunicile noastre o dadeau ideii de "lady" abia daca se ridica la nivelul asteptarilor contemporane.
Evolutia rapida a femeii moderne in ultimul secol a adus cu sine atat sentimente de deruta, cat si de implinire. Femeile au ramas putin pe ganduri si s-au intrebat cum sa trateze noul statut social si situatiile ce apar in carierele lor profesionale si in viata personala foarte activa. Manusile albe si palariile nu mai constituie un element la fel de important in garderopa noastra standard, asa cum erau pentru femeile generatiilor precedente, dupa cum o femeie constata ca nu mai are nevoie de un insotitor masculin pentru a aprticipa la diferite evenimente sociale.
O lady ce corespunde definitiei actuale a termenului stie ca autoeducatia in toate domeniile, incepand cu invatamantul superior si terminand cu manierele de bun-simt, ii confera forta de a deveni o femeie realizata si eleganta. Ea va sti ca nici marimea rochiei pe care o poarta, nici banii pe care ii poseda nu ii vor aduce satisfactie in viata. O lady stie ca frumusetea si bogatia sunt trecatoare, insa caracterul ei launtric reflecta masura potrivit careia o vor aprecia ceilalti ca persoana. Purtarea curtenitoare, stima deosebita pe care o manifesta fata de sine si fata de altii, cuvintele sincere de lauda si cumpatarea vor reflecta valorile ei cele mai durabile si o vor situa la un loc de cinste in mintea si inima celor care o cunosc. Apelativul "lady" reprezinta unul din cele mai magulitoare complimente pe care le poate primi o femeie."
Aceasta este introducerea cartii cu acelasi nume ca numele articolului. Mie mi-a placut foarte mult. Cartea am primit-o cadou acum un an de la o prietena draga si o vreme m-am amuzat pe seama "sfaturilor" din ea. Zilele trecute mi-a atras atentia in biblioteca si m-am gandit sa impartasesc capitole din ea cu cele care imi citesc randurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.