18 iulie, 2009

finanatari pentru sate


Am descoperit pe site-ul oficial al Ministerului Culturii si Cultelor ca exista bani pentru sate. Usor de accesat cele 2 directii pentru care se pot obtine finantari au la baza identitatea noastra nationala si sentimente profund umane. In primul rand se finanteaza proiectele sociale. Mai exact daca sunt idei de ajutorare a celor din jurul nostru acum pot fi puse usor in practica. In al doilea rand se finanteaza reabilitarea si integrarea in circuitul turistic a monumentelor si locurilor istorice precum si conservarea obiceiurilor si traditiilor.
Tin minte ca la prima ora de geografie in clasa a V-a domnul profesor ne-a explicat cu mandrie in glas ca suntem singura tara din lume care are mai toate formele de relief. De la multi inalti pana la mare inclusiv o zona de stepa: Baraganul. Ca sa nu mai amintesc de o stire de saptamana trecuta ca pestera Scarisoara e cotata ca cea mai spectaculoasa datorita ghetarului descoperit si ca rezervatia naturala din Retezat este pe primul loc in lume.
Si totusi nu se face turism.
De ce?
Pentru ca nu stim sa fim mandri de ce avem.
Daca am constientiza bogatia naturala cu care ne-a inzestrat Bunul Dumnezeu am sti sa avem grija de natura si de monumente istorice, am sti sa le promovam si sa le valorificam prin acea calitate a neamului nostru recunoscuta peste tot: ospitalitatea.
O sa mai scriu despre aceste fonduri deoarece incerc sa le accesez. Amanunte voi pune aici sau pe www.biserica-alba.blogspot.com

Un comentariu:

  1. salut, stiu ca vin cam tarziu cu multumiri insa, mersi ca ai adaugat blog-ul Mihaelei Radulescu in lista ta de blog-uri urmarite.

    Denis Ciumbargi, Administrator al blog-ului...

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.