10 august, 2009

"la inmormantare"


Orice lady intelege ca participarea la o inmormantare este o modalitate de a-si arata respectul fara de defunct. Va purta un taior sau o rochie cu croiala sobra si de culoare inchisa. Daca are loc un priveghi, un parastas, ori se face o vizita familiei defunctului, ea trebuie sa soseasca la vreme si sa astepte cu rabdare la rand pentru a prezenta condoleante. Trebuie s ase exprime simplu si cu sinceritate, facand remarci de genul: "Imi pare rau pentru pierderea fiului dumneavoastra. Mi-a fost un bun prieten si voi resimti lipsa spiritului sau minunat."
Conversatiile cu celelalte persoane in cursul slujbei religioase trebuie sa fie scurte, iar o lady va sta acolo unde ii recomanda persoanele de ordine (daca este cazul). O lady semneaza intotdeauna in cartea de onoare.O lady poate participa la inmormantarea sau la serviciul religios in amintirea oricarei persoane pe care a cunoscut-o personal sau profesional. Daca persoana decedata s-a dovedit deosebit de amabila cu ea - indeosebi daca a fost invitata in casa defunctului - o lady va trebui sa faca toate eforturile pentru a-si arata respectul.
Daca are aceasta posibilitate, o adevarata lady isi va lasa acasa telefonul mobil daca petrece o seara in oras.
O lady isi inchide intotdeauna telefonul mobil ori pagerul cand urmareste un spectacol sau participa la un serviciu religios sau la o intalnire de afaceri. Daca este de garda sau asteapta un apel important, trebuie sa puna telefonul pe vibratie.
O lady nu evidenteaza niciodata proastele maniere ale altei persoane.
Daca intarzie la un spectacol, o lady va astepta pana cand intervine o pauza in desfasurarea evenimentului si abia atunci se va strecura discret pana la locul ei.
Cand intarzie la o slujba religioasa, o lady asteapta o pauza sa se poata strecura, cat mai discret posibil, intr-un loc din partea din spate a lacasului de cult.
O lady trebuie sa se straduiasca pentru a nu intarzia.
O lady evita adunarile publice (si chiar locul de munca) daca are febra sau vreo boala contagioasa.
O lady stie cum sa-i faca pe altii sa se simta in largul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.