07 august, 2009

"la spectacol"


Daca merge la teatru cu prietenii sau in urma unei invitatii primite din partea unui barbat, o lady face toate eforturile posibile pentru a ajunge la timp la spectacol. In caz contrar, va dovedi lipsa de respect atat fata de actori, cat si fata de spectatori.
Daca intarzie, orice lady trebuie sa urmeze indrumarile plasatorilor. Trebuie sa inteleag ca intarzierea presupune sa astepte pentru a-si gasi locul in cursul unei pauza a spectacolului. Cand intervine acel moment de pauza, ea va merge la locul ei cat mai repede si mai discret posibil
Intrucat o lady trebuie sa se arate politicoasa cu cei din jurul ei, ea nu va vorbi in timpul spectacolului. Tot astef, daca are asupra ei telefonul mobil, trebuie sa il inchida inainte de a intra in sala de teatru. O lady prevezatoare va avea in poseta un flacon cu picaturi impotriva tusei pentru sine ori pentru persoana impreuna cu care urmareste spectacolul si, cand acest lucru este permis, o sticla cu apa. Daca este cuprinsa de un acces neasteptat de tuse, orice lady va parasi sala, atat spre binele ei, cat si acelorlalti.
Daca se afla in compania cuiva care o irita, o lady poate cere sa fie condusa acasa. in situatia in care prietenul eui refuza acest lucru, ea poate sa plece singura, chiar daca acest lucru presupune chemarea unui taxi sau apelarea la un alt prieten sau la o prietena pentru a fi condusa acasa.
Orice lady trebuie sa fie pregatita cand se apropie de un bancomat ori se afla pe banda pentru accesul automobilelor la o banca. Daca nu are cardul pregatit, ea va permite persoanei aflate in urma ei la rand sa ii ia locul, pentru a-si completa fisa de depunere.
La spalatorie, o lady nu trebuie sa scoata rufele altei persoane din masina de spalat ori din uscator, indiferent cat de mult a stata la rand. Daca se grabeste, trebuie sa solicite ajutorul supraveghetorului. Daca nu exista o asemenea persoana, va alege alta spalatorie.
Daca trebuie sa plece pentru scurta vreme de la masa, o lady trebuie sa spuna doar: "Va rog sa ma scuzati o clipa". nu sunt necesare alte explicatii.
O lady inapoiaza la vreme orice obiect imprumutat si in aceeasi stare in care l-a primit.
O lady nu accepta niciodata din disperare o interventie venita din partea unui barbat.
O lady nu discuta cu alte persoane despre modul in care s-a despartit de un barbat.
O lady nu trebuie sa lase impresia ca este usor influentabila.
O lady nu evidentiaza fata de alte persoane imperfectiunile partenerului ei.
O lady trebuie sa fie mereu atenta la propriul comportament; ea trebuie sa stie ca orice contact uman lasa o impresie de nesters.
cand isi plimba cainele, o lady face intotdeauna curatenie dupa el.
O lady invata ce pozitie o avantajeaza cand este fotografiata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.