09 februarie, 2010

accident pe europeana E85 - articol preluat din "Ziarul de Roman"

Tragedia s-a produs la intrarea in Roman dinspre Iasi si a fost provocata de un sofer de microbuz. Preotul este in coma profunda si si-a pierdut un ochi, iar sotia sa are fata zdrobita.

Un groaznic accident rutier s-a produs ieri dimineata, in jurul orei 7, pe strada Stefan cel Mare, la intrarea in Roman dinspre Iasi, unde un autoturism marca VW Golf, condus de preotul Daniel Dumitru Lefter, de 34 de ani, a fost izbit frontal de un microbuz ce venea dinspre Iasi, pe contrasens. Microbuzul, marca Mercedes, cu numarul de inmatriculare IS-36-ACM, era condus de Ioan Manole, de 21 de ani, din Iasi. Acesta facea curse intre Iasi si Oradea. La intrarea in Roman, din cauza vitezei excesive, soferul microbuzului n-a mai avut timp sa frineze cind o masina din fata sa a incetinit, iar pentru a evita coliziunea avirat spre stinga, intrind pe contrasens, in masina preotului care circula regulamentar.
Impactul a fost extrem de violent. Dumitru Lefter a ramas captiv in masina zdrobita. Sotia sa, Magdalena, a fost scoasa si dusa la spital, cu politraumatisme, traumatism cranio-cerebral acut deschis, trumatism la mina dreapta si fractura de ram orbital de mandibula. Femeia a fost stabilizata la Roman si transportata, apoi, la Spitalul "Sfintul Spiridon", din Iasi. Sotii Lefter erau in masina impreuna cu cei doi copii, unul in virsta de 4 ani, iar altul in virsta de doar opt luni. Baietelul de 4 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagi contuze, iar bebelusul a scapat fara leziuni.
La locul accidentului s-a deplasat si un echipaj de descarcerare, pompierii militari reusind sa-l scoata pe preot din masina zdrobita. Era in stare extrem de grava si isi pierduse ochiul sting la impact. La spitalul din Roman, medicii au stabilit ca Dumitru Lefter are un traumatism cranio-cerebral acut sever, multiple plagi si se afla in coma de gradul IV. Imediat dupa ce a primit primele ingrijiri, preotul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Soferul iesean care se face vinovat de producerea acestui accident a scapat nevatamat. Din cei cinci pasageri aflati in microbuz s-a inregistrat doar o victima. Este vorba despre o fata din Piatra Neamt, Alina Z., de 10 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral si un traumatism cranio-facial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.