13 februarie, 2010

zi de februarie

E o zi de iarna veritabila. Daca gerul ne-a parasit, ninsoarea s-a instalat ca la ea acasa. O ninsoare cu fulgi mari, pufosi si umezi insotita de vant. Sper ca pana luni se mai linisteste olecuta vremea.Ca sa sperii cumva iarna sa lase loc primaverii m-am apucat de rasadnite. E primul an cand fac rasaduri asa ca nu stiu sigur daca si cum vor iesi. Deoacamdata am cules sticle de plastic pe care le-am taiat. Un sac de pamant de la supermarket mi-a ajuns pentru tura asta de seminte: ardei de vreo 5 feluri, salvie, petuniile si am mai pus salata creata si ceapa de tuns. Din ce am citit despre rasaduri se pun la finele lunii februarie dar, mama mea pune rasaduri doar cand luna e in crestere asa ca m-am conformat si eu. La urmatoarea luna in crestere (a doua saptamana din martie) voi pune rosiile, plantele aromate si flori. A, mama mi-a recomandat sa imi aduc un sac de cartofi in debara pentru a fi incoltiti in martie cand ii pun in pamant si astfel sa ma bucur de cartofi noi in mai.
Vasele mele cu seminte sunt cam mici dar inca e rece in bucatarie iar pe geamurile camerelor cam atat e loc. Cand ies plantutele o sa le replic in paharute de unica folosinta. Din cate am citit ardeii ies destul de greu (cca 50 zile) asa ca ii voi vedea cam odata cu rosiile.
Si daca tot am umblat cu pamant si ghivece am mai mutat cateva plantute. Nu am avut flori in ghivece pana anul asta asa ca tot fac experimente. Am vrut sa butasesc muscatele curgatoare dar stau sa infloreasca asa ca am amanat momentul asta tot pentru martie.

3 comentarii:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.