31 decembrie, 2010

Sfarsit de an si inceput de an

Anul acesta fac o exceptie facand bilantul anului ce a trecut pe 31 decembrie si nu pe 2 ianuarie. A fost un an frumos, cu multe bucurii si realizari dar terminat cu cateva luni grele. Anul acesta am reinvatat ca pot face orice imi doresc, ca cineva acolo sus ma sustine daca imi doresc ceva suficient de mult. In prima jumatate a anului am reusit sa amenajez o gradina superba, ecologica, mixta. Cu flori si legume, cu alei improvizate din pietre, cu straturi si ronduri si un loc de relaxare linistitor. Pentru mine era un colt de rai pe varful dealului. O confirmare ca unele lucruri nu se uita si daca vrei poti. Asta mi-a crescut increderea in mine si in fortele mele, incredere ce era la un nivel foarte, foarte jos. Asa am reintrat in lumea "intreprinzatorilor". Am deschis o noua firma, cu noi domenii de activitate, am gasit un spatiu si am deschis o cafenea in prima faza. Dupa ce reusesc sa dotez spatiu cu anexe si aparatura va fi un minirestaurant. Dar mai e pana acolo.
Apoi am avut sentimentul ca totul s-a naruit. Dupa incendiu nu reuseam sa ma adun. Convinsa fiind ca "tot raul e spre bine" eram fosrte atenta in jurul meu pentru a vedea partea buna in ciuda convingerii celor apropiati ca nu poate fi o parte buna in asa ceva. Si totusi, impreuna cu sotul meu si cu copilul am gasit acea "parte buna", acel "pas inainte" care urmeaza oricarui "sut in fund". Casa in care ne-am mutat, care ne-a fost oferita la cateva ore dupa incendiu, ne poate oferi baza pentru o activitate pe care mi-o doresc de mult timp. Asta nu inseamna ca nu va fi munca sau piedici sau inconvieniente. Dar important e ca exista un punct de plecare.
Acea activitate la care visez va putea fi "activa" in 2011 doar daca apar miracole, pentru ca pe langa munca enorma care e necesara mai trebuie si bani iar astia vin mai incet. Dar cu ajutorul Celui de sus, daca vom fi sanatosi ne vom putea realiza visurile cu pasi mici si siguri.
O alta parte buna a fost ca am cunoscut oameni minunati, cu suflete imense cu ajutorur carora am depasit teama de a nu fi acceptata. Cred ca am spus impropriu teama dar alt cuvant nu am gasit. Oricum am depasit cumva valul de barfe si acuze carora nu vroiam sa le raspund sau pe care nu voiam sa le justific pentru ca nu mi se parea normal sa ma cobor in mocirla cuvintelor aruncate gratuit sau cu intentia clara de a rani.
Din pacate sfarsitul anului m-a gasit obosita fizic, emotional si mental, incapabila sa ma bucur de magia sarbatorilor de iarna, magie pe care o asteptam cu nerabdare in alti ani.
Sper ca la inceputul anului 2011 sa imi regasesc entuziasmul si bucuria pe acolo pe unde le-am pierdut si astfel Doamne Doamne sa ne ajute sa ne transformam visele in realitate.
Ce imi doresc pentru anul ce va veni? Sa fim sanatosi, sa fim impreuna, sa ne intelegem si nu in ultimul rand sa ne regasim acea liniste sufleteasca care s-a topit cu luni in urma........
Si astea le doresc tuturor, fie ca sunt persoane dragi, prieteni, cunostinte sau necunoscuti, chiar si celor care m-au ranit pentru ca, consider eu ca au facut-o tocmai din lipsa linistii sufletesti.
"La multi ani!" tuturor care cistesc aceste randuri

6 comentarii:

  1. lA MULTI ANI CU SANATATE, SPOR SI PUTERE DE IMPLINIRI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi ani, draga mea Corina! Si bucurii de la Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani draga mea :* Multa sanatate si noroc pentru la anul. Sunt sigura ca vei reusi in tot ce-ti vei propune, pentru ca din suflet iti spun ca eu sunt convinsa ca esti o luptatoare!
    Te imbratisez, ai grija de tine. Pe scurt, iti doresc tot ce-ti doresti

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.