25 octombrie, 2011

perioada recensamantului

O alta perioada in care poti privi frumusetea vietii la tara, curatenia sufleteasca a oamenilor si deschiderea lor naturala. Din pacate la stiri se vad doar acele aspecte mai putin placute. Nu a venit nici un reporter sa vada cum e privit recenzorul si recensamantul la tara... Cel putin la noi in comuna.
De cum se afla ca e venit recenzorul se deschid portile iar batranii asteapta la poarta. Cam ca atunci cand merge parintele cu molifta. Zambetul cu care il intampina arata bucuria ca le trece pragul. Rar il vezi completand formularele in curte. De regula este invitat in casa unde il astepata cu ceva dulce, un mar sau o cafea. Si la unele batrane chiar farfuriuta cu dulceata de cirese amare si paharul cu apa rece. Iar raspunsurile sunt insotite de glume:
- Alimentare cu apa potabila:
- Daaaa! De la fantana...
-Alimentara cu apa calda:
- Cum sa nu: oala pe plita....
- Aer conditionat?
- Daca deschid usa...
- Folositi internetul?
- Cum sa nu maica... uite porumbarul....
Daca raspunsurile nu ar fi insotite de zambete sagalnice si de priviri puse pe sotii probabil recenzorul s-ar supara. Dar la noi in comuna recenzorii sunt fii ai satului, obisnuiti cu saga pamantenilor.
Uneori se mai aud comentarii ale stirilor despre recensamant asa cum le inteleg ei, cu intelepciunea lor data nu de cele 4 sau 7 clase ci de legatura trainica cu Creatia Divina:
- Zic "astia" maica sa nu dam buletinele ca se fac pozne la votari, dar te baga cineva in seama fara buletin? Nici factorul nu da pensia, nici doctora nu se uita la tine iar la primarie tot facem acte si lasam copii dupa buletine... Daca nu le e frica de Dumnezeu si vor sa faca pozne, apai fac maica oricat ne-om pazi. Dar ne pazeste Dumnezeu ca El are grija de toti......

Un comentariu:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.