14 februarie, 2012

ipocrizie sau ....altceva

Am mai scris despre parerea mea despre sarbatorile "importate" dar in nici un caz nu mi-a trecut prin minte ca stand la tara voi fi nevoita sa fac costume cu scheleti in noiembrie si felicitari pe 14 februarie. Iar asta imi creeaza o stare de neputinta. E greu sa explici copilului de ce e singurul din clasa care a mers fara costum cu scheleti sau fantome sau ca il faci candidat sigur la o nota mica daca nu face felicitare de 14 februarie. Si asta pentru ca la ora de romana se pun note pentru costume si felicitari. Si mai am o nedumerire: pe 14 februarie se serbeaza indragosteala, acea iubire intre 2 parteneri sau asa am tot gasit eu ca explicatie, daca ma insel, imi cer iertare dar daca nu ma intreb ce cauta la clasa a 6-a? nu's un pic cam mici de declaratii de dragoste? Oare ma transform in Isoscel daca imi pun o asemenea intrebare?
Ca o incercare de mediere intre parerile mele (poate stranii) si obligativitatile copilului de la scoala am facut aseara o felicitare pentru a sarbatori iubirea in general. Dupa multe discutii cu sotul meu am renuntat la a scrie pe cartonul pregatit pentru felicitarea copilului "de Dragobete, iubeste romaneste".
Si iata ce areusit sa pregateasca pentru ora de romana:

4 comentarii:

  1. Si mie mi se pare mai mult decat ciudat sa dai note pe felicitari; da stiu, e important pentru copii sa stie cum se scrie o scrisoare, o felicitare, dar de aici si pana a da note la fiecare sarbatoare e cale lunga.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ziua de azi ori sunt toate exagerate ori noi mamicile suntem cam exagerate.....

    RăspundețiȘtergere
  3. este o ineptie, ca si incercarea (cu sanse din ce in ce mai mari de reusita) de a prelua in obiceiurile noastre sarbatori ale altor tari. asta-i romania, de care sunt tot mai putin mandra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce aiureala! Eu am auzit ca la o gradinita, copiii au fost pusi sa se pupe intre ei de...ziua indragostitilor! Cred ca as fi facut ca trenul sa aud asa ceva la gradinita fie-mii! Dar si cu felicitarea mi se pare nepotrivit, avem doar si noi dragobetele ca traditie, chiar daca nu vad vreo legatura nici aici cu copiii. In mod normal ar trebui discutat serios cu profesoara, sa-si revizuiasca modul in care face notarea la disciplina pe care o preda, chiar daca stim ca deseori o astfel de discutie nu atrage rezultatele pe care le dorim ci dimpotriva...Ce sa zic? Sa ne dea Domnul rabdare si solutii!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.