19 februarie, 2012

sal

Am postat mai demult (prin toamna) poze cu un sal albastru. Le preluasem ca sursa de inspiratie. Din pacate abia in primele zile ale anului 2012 am reusit sa pun pe andrele lana pentru sal iar de fotografiat abia acum. Eu l-am lucrat mai mult ca fular- accesoriu pentru o haina cu gluga, fistic, asa ca are un colt mic pe spate (cat sa se vada de sub gluga).


Am inceput pe 10 ochi pusi pe andrea si am inmultit la fiecare inceput de rand cate un ochi. Modelul e "pasul lenesului" - un rand lucrat pe fata si unul pe dos. Dupa cca 30 cm de la varf am inmultit cate 2 ochi la fiecare inceput de rand iar dupa inca 20 cm cate 3 ochi. Ca sa iasa sal ar fi trebuit sa pun doar cate un ochi pana atinge dimensiunea dorita. Cand am considerat ca e suficient (pus pe spate cu bratele intinse ajunge de la o palma la alta) am lucrat cca 5 cm fara sa inmultesc ca sa fie un pic lat capatul sa pot lucra circular marginea.

varful salului (de unde am inceput)
 Apoi a venit partea cea mai grea: am ridicat ochii de jur imprejurul salului pe fata lui (a fost nevoie de 3 perechi de andrele circulare) si i-am triplat (dintr-un ochi ridicat am facut 3 ochiuri). Am lucrat de cca 4 cm. (atat m-a tinut rabdarea) si am scazut de jur imprejur.

unul din capetele salului
 Am folosit o lana subtire, mai aspra, verde-oliv cu mici "nodulete" galbene din loc in loc. Nu cred ca am talent la explicatii dar sper sa fie de folos...

5 comentarii:

  1. corina, draga mea, ai explicat foarte bine, eu am inteles perfect, dar nu cred ca as avea rabdarea ta, mai ales la margine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Cristina, mi s-a terminat stocul de rabdare la margine. Am facut salul in 2 zile iar marginea in 2 saptamani...

    RăspundețiȘtergere
  3. cat e lumina naturala, cand am un pic de timp liber cos la goblen, dar dupa ce se intuneca si baietii se mai uita la cate un film, eu dau din maini la andrele.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, multumim de explicatii!
    Am materialul necesar, am modul de lucru si abia astept sa-l fac si eu. Sper sa am rabdare la ultima parte.
    O saptamana binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.