07 aprilie, 2012

Pasca poloneza

Aluat:
- 1 cana faina (125 gr)
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 2 oua
- praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1/2 pachet margarina
- 1 plic zahar vanilat
Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauaga faina, laptele, cacao, praful de copt si albusurile spuma.
Crema:
- 1/2 kg branza de vaci
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 pachet margarina
- 2-3 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
Se freaca branza cu galbenusurile si o parte din zahar. Separat se freaca margarina cu restul de zahar. Se amesteca usor cele doua si se adauga albusurile batute spuma.
In tava rotunda cu hartie de copt sau unsa cu margarina si tapetata cu faina se pune 2/3 din aluat. Deasupra se aseaza crema astfel: cu o lingurita se ia din crema si se pune peste aluat, lingurita la naga lingurita fara a intinde, pe toata suprafata tavii. Se repeta operatia cu restul de aluat peste crema. Chiar daca nu se acopera uniform nici aluatul cu crema si nici crema cu restul de aluat nu e o problema, ii da farmec pascutei. Se da in cuptorul incins timp de 45 min. Cand e calda inca se pune glazura de ciocolata si se scoate din tava cand s-a racit de tot.
Glazura: 
- 2 linguri apa
- 4 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1 lingura unt
Se fierb la baia de abur si se pune calda peste pasca.
Sau se topeste o ciocolata (100 gr) cu o lingura de lapte si una de margarina.
(poze dupa ce o fac)

Niciun comentariu: