26 mai, 2012

masuta de cafea

Dupa repararea bancutei de gradina si pozitionarea ei cu spatele la un portbagaj de ARO 10 pe care incerc sa urc o "Manuta Maicii Domnului" imi lipsea o masuta de cafea. Am incercat tot felul de .... "idei" pana cand, la o emisiune de amenajari, am vazut improvizarea unei masute din ghivece mari de teracota si sticla, decorate cu pietre. M-am uitat dupa ghivece prin magazine dar mai economic era sa imi cumpar o masuta de gradina. Aparent renuntasem la idee, pana cand am vazut in pod un butoias vechi.  L-am coborat si asezat in fata bancutei cu o placa de lemn in speranta ca voi ajunge in oras si ii voi face o "fata" rotunda din sticla. Din pacate prioritatile au fost altele si am tot amanat. Saptaman trecuta am descoperit pe la mama o bucata de sticla mai groasa, scoasa de la un geam, cu ceva urme de vopsea pe ea, dar dreptunghiulara si cu marginile riscant de taioase.


Dar cu una bucata sot, un cater, un flex si o perie de smirghel s-au rezolvat mai toate problemele. Spun mai toate deoarece a ramas dreptunghiulara.


Mai ramanea "decorul". Rezolvat datorita unei movile de pietre de pe marginea unui drum intrat in reabilitare si cateva pietricele decorative luate cu ani in urma. Iar prinderea sticlei pe butoi s-a facut cu un pistol cu lipire  plastic la cald.


A iesit un loc placut pentru momente de relaxare la o cafea, un ceai sau un ness rece cu gheata:


8 comentarii:

  1. foarte draguta masuta ta. imi place si spatarul bancutei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spatarul bancutei e refacut de sotul meu. Din cauza greutatii decorurilor din fonta s-a rupt. Inca nu e slefuit si lacuit, se cunoaste ca facut de un "nespecialist" dar e funcional si e facut cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos la voi in gradina!
    Eu as "infrumuseta" putin masuta...Dar, daca iti place stilul rustic , e frumoasa si asa!
    Multa creativitate si timp...

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa aveam de gand, sa mai lucrez si la aspectul butoiului, dar am amanat pentru o perioada mai putin incarcata. Augustul e putin mai lejer in gradina pe langa faptul ca sunt in vacanta de vara si probabil il voi "primeni" putin.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte draguta masuta!sa o folositi sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos, foarte frumos! Imi plac aceste lucruri de gradina facute din te miri ce. Inca odata, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumoasa a iesit masuta asta, iar pietricelele o ajuta foarte mult. bravo, Corina! Alina

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.