19 iunie, 2013

Amestec de ierburi italien

La noi se mananca destul de des focacia. Fie ca rontaim seara la televizor, fie duminica la joaca sau dimineata la cafea. De regula cumpar amestecut italian la rasnita (nu stiu exact numele firmei) dar azi, hoinarin de pe net am descorit aici care ar fi plantele necesare si cantitatile:
"Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru, salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte tuturor mancarurilor tale.
In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment de mai sus (eventual “sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei) si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome bune mancarurilor tale."

Cred ca merge adaugata si un pic de sare mare.
Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis, intr-o debara sau dulap, cu temperatura relativ constanta si mai intunecata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.