14 ianuarie, 2014

Provocarea "Slow living" - viata tihnita

Mi-a placut mult provocarea de pe blogul Irinei. (pentru ca nu ma dau in vant dupa nume i-am adaptat un nume romanesc care am considerat ca se potriveste). Daca tot avem un jurnal saptamanal nu ar strica unul lunar cu alte obiective, traduse si adaptate de Irina. Sper sa va placa si luna de luna sa ne intalnim cu link-uri pe blogul "Dulce Casa" spre pagina voastra de jurnal lunar. 
Obiectivele lunare sunt:
HRANESC - sa gatesti  si sa coci cat mai mult in casa, de la zero,cu ingrediente cat mai simple, integrale, naturale si , pe cat posibil, proaspete. Impartaseste aici o reteta preferata/un link/un secret de bucatareala.

PREVAD -  sa conservi produse de sezon (la borcan, congelator sau prin eshidratare) si  sa faci un stoc de alimente si produse de igiena (folosind, pe cat posibil, reducerile din magazine sau cumparaturile angro). Ce ai conservat/stocat luna aceasta?
REDUC - reduc cheltuielile si consumul recicland, refolosind sau reparand lucrurile. Ce ai reciclat,  refolosit sau reparat luna aceasta?Impartaseste proiecte sau idei.
INVERZESC- traieste "verde" incercand sa folosesti cat mai multe produse naturale pentru  curatenie, igiena si sanatate. Imprtaseste ce ai facut luna aceasta in domeniul  inverzire" :).
CRESC - plante, animale si pasari.Ce ai cules/ crescut in gradina/curtea ta luna aceasta? (sau in gradina/curtea bunicilor, a vecinilor sau de pe balcon)
CREEZ - creeaza ca sa-ti hranesti sufletul sau sa realizezi ceva util.Creeaza pentru tine sau pentru altii  (cadouri hand-made).Ce ai creat luna aceasta - proiecte de lucru de mana, craft-uri, etc.?
DESCOPAR - descopera lucruri noi,citind carti care te ajuta in atingerea obiectivelor tale, si in  dezvoltarea ta personala. Ce ai citit/invatat luna aceasta?
MA BUCUR - bucura-te de viata, de momentele frumoase impreuna cu familia sau cu prietenii. Creeaza traditii, sarbatoreste, praznuieste...Impartaseste un moment pe care ai dori sa nu-l uiti.
SIMPLIFIC - simplifica-ti viata scapand de lucrurile, relatiile, angajamentele si activitatile care nu sunt  esentiale si nu se potrivesc cu valorile tale si cu felul in care ti-ai dori sa traiesti. Impartaseste ce ai facut luna aceasta pentru a-ti simplifica viata.

2 comentarii:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.