17 februarie, 2014

Jurnalul unei femei simple

Pentru astazi (data/hora)... luni 17 februarie 2014 ora 8:16
Afara ... s-a ridicat soarele dar bate un vant rece care "mananca" din zapada. Pe marginea straturilor de flori si-au facut aparitia frunze verzi ale ghioceilor si zambilelor timpurii. vrabiile ciripesc vesele, cocosul face concert sau poate concurs ca ii mai raspund cativa cocosi de prin vecini iar pisoii se zbenguie prin copaci....
Mă gândesc ... ca suntem mereu nemultumiti. citesc, ascult, privesc si mereu ne dorim altceva, mereu am vrea ceva ce nu avem. Nu stiu daca e vorba de obisnuinta, daca sunt reminescente din epoca trecuta sau e impactul mass-mediei care prezinta o lume sclipitoare, o lume cu preturi uriase, cu bunuri exagerate a caror scop e doar de a crea o imagine de opulenta. Probabil prin comparatie cu acea lume ne-reala de la tv avem motive de plans. Dar daca am privi in jur si daca in loc sa ne plangem am gasi solutii si daca in loc sa asteptam de la "stat" am face ceva cred ca am putea face pasi mici catre fericire. Am vazut o emisiune cu o familie de moti din Apuseni care descria natura si solul deloc propice agriculturii dar care traiau frumos pentru ca au gasit solutia: au facut o pensiune (folosind materialele din munti) si vindeau produse traditionale de la branza (animalel cresc frumos pe pasunile alpine) si pana la gemuri din fructe de padure...  La cat de frumoasa e Romania am putea trai cu totii frumos si multumiti doar din turism. Dar pentru asta ar trebui sa fim mandri de noi, de originile noastre, de traditiile noastre, de neamul si tara noastra ca sa putem vinde imaginea noastra.
Din locurile de unde invatam ... uneori si de la televizor
Sunt recunoscător pentru ... viata putin mai simpla de la tara, unde trocul functioneaza si unde poti trai bine chiar si cu putini bani. Sper sa putem ajunge la un necesar si mai mic...
Din bucătărie ... miroase a cafea cu lapte. Pe masa sunt cornuri cu gem asortat (mere, pere si gutui) iar in frigider pe langa produse din lapte am o oala de ciorba de os de purcel cu taitei de casa.
Cu ce sunt imbracata ... inca in pijamale albe cu borduri inflorate, sosete si vesta de lana.
Citesc ... "Secretele noptii" de Amanda Quick
Ceea ce astept (sper) ... sa treaca Matei cu bine simularile de saptamana asta
Ce mai mesteresc ... nu am terminat nimic din ce am enumerat saptamana trecuta. Dar m-au prins felicitarile si bratarile crosetata pentru colegele lui Matei de 8 Martie
Ascult ... linistea 
În casa ...  Matei lucreaza ceva la romana, noi ne bem cafeaua, e ordine si miroase a proaspat pentru ca pe finalul saptamanii trecute am spalat perdelele, am scuturat covoarele, am schimbat lenjeriile si am sters geamurile. De la geamuri a inceput totul pentru ca mi se parea ca sunt prafuite si nu intra lumina soarelui de primavara cum as vrea eu.
Unul dintre lucrurile mele preferate ... ciripitul pasarilor la fereastra primavara
Unele planuri pentru săptămâna asta ...  o sa fie un nou drum in oras, sa termin martisorul pentru schimb si sa pregatesc martisoarele pentru cei dragi (vreau sa pun bulbi de zambile in cescutele ciobite sau ramase fara coada pentru a le oferi ca martisoare).
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
bratari crosetate

4 comentarii:

  1. Foarte frumoase bratarile tale Corina iar atmosfera din casa ta de vis O saptamina minunata va doresc cu sanatate la toti ai casei si zimbetul sa va surida in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Taniusa. Si voua multa sanatate si multe zambete!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna,
    http://fusaru.blogspot.ro/2014/02/daca-e-februarie-merge-un-concurs.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase bratarile, un martisor foarte frumos; eu nu stau la tara inca, dar am noroc ca pot da sa-mi creasca cineva pui sau ca pot cumpara lapte adevarat sau pot sa-mi platez pe o bucatica de pamant legume si mai fac unele economii (cel putin la carne se simte bine de tot). Cred ca abia asteptati primavara:). Iti doresc o saptamana insorita!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.