02 aprilie, 2014

Viata tihnita (slow living) - martie 2014

Provocarea a fost lansata de Irina iar mie mi-a placut mult ideea chiar daca am sarit luna februarie
Obiectivele lunare sunt:
HRANESC (sa gatesti  si sa coci cat mai mult in casa, de la zero,cu ingrediente cat mai simple, integrale, naturale si, pe cat posibil, proaspete. Impartaseste aici o reteta preferata/un link/un secret de bucatareala)

PREVAD (sa conservi produse de sezon (la borcan, congelator sau prin eshidratare) si  sa faci un stoc de alimente si produse de igiena (folosind, pe cat posibil, reducerile din magazine sau cumparaturile angro). Ce ai conservat/stocat luna aceasta?)
- am primit (troc) 1 sac cu grau pe care i-am dus la moara si a rezultat: faina alba (20 kg), tarate de grau (30kg) si gris (cca 0.5 kg)
- am pus la congelator urzici

REDUC (reduc cheltuielile si consumul recicland, refolosind sau reparand lucrurile. Ce ai reciclat,  refolosit sau reparat luna aceasta?Impartaseste proiecte sau idei.)
- o roaba veche cu roata de fier, al carei unic scop era gramade de fier vechi, sudata, curatata si vopsita, impreuna cu o cadita din tabla zincata, sparta si ea, au ajuns un suport-decor de flori



INVERZESC- (traieste "verde" incercand sa folosesti cat mai multe produse naturale pentru  curatenie, igiena si sanatate. Impartaseste ce ai facut luna aceasta in domeniul  inverzire" :).

- am renuntata la produsele degresante si abrazive din bucatarie inlocuindu-le cu cenusa de lemne. Un pumn de cenusa amestecat cu cateva picaturi de detergent de vase da o pasta de curatat extrem de eficienta chiar si pentru mainile sotului dupa ce surubareste la motoare.

CRESC (plante, animale si pasari. Ce ai cules/ crescut in gradina/curtea ta luna aceasta? (sau in gradina/curtea bunicilor, a vecinilor sau de pe balcon)
- au aparut firele de ceapa si usturoi verde, plantate in toamna
- patrunjelul verde si cateva fire de leustean cer sa ajunga in oala cu bors
- iar curtea s-a mai populat cu 10 grasuni mititei:

CREEZ  (creeaza ca sa-ti hranesti sufletul sau sa realizezi ceva util.Creeaza pentru tine sau pentru altii  (cadouri hand-made). Ce ai creat luna aceasta - proiecte de lucru de mana, craft-uri, etc.?)

cuvertura lui Matei, reciclata la care tot lucrez si o sa mai lucrez...
felicitari si semne de carte de 8 martie
bratari crosetate pentru fete de 8 martie
o bratara cusuta pentru o prietena draga
model de invitatie pentru banchetul de final de clasa a VIII-a a lui Matei


MA BUCUR - (bucura-te de viata, de momentele frumoase impreuna cu familia sau cu prietenii. Creeaza traditii, sarbatoreste, praznuieste...Impartaseste un moment pe care ai dori sa nu-l uiti.)

- in fiecare seara facem un tur de curte pe la plante, pe la copacii (pentru a-i vedea cat au inverzit, saca au boboci de floare), apoi trecem in revista animalele si pasarile ca un soi de "noapte buna" reciproc.
- turul de dimineata il fac singura cat fierbe cafeaua...

SIMPLIFIC - (simplifica-ti viata scapand de lucrurile, relatiile, angajamentele si activitatile care nu sunt esentiale si nu se potrivesc cu valorile tale si cu felul in care ti-ai dori sa traiesti. Impartaseste ce ai facut luna aceasta pentru a-ti simplifica viata.).
- inca mai desfac cutii ramase nedesfacute dupa mutare si constat ca arunc din lucrurile aflate in ele mai mult de 50%

3 comentarii:

  1. Buna seara, interesanta ideea, chiar vezi cum si ce fac oamenii adevarati, fara masti si fara lucruri scrise de complezenta.
    Imi place ideea si va admir pentru sinceritate , de fapt ca si in articolele postate.
    O seara linistita si o primavara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai lucrat foarte frumos Corina, esti harnica. Ce purcelusi simpatici ai, sa fie sanatosi si sa-i vindeti bine. Am citit despre postarea anterioara si mi se pare minunat ce faci cu acei copii - esti un om frumos si autentic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc!
    Purcelusii au 2 saptamani si Matei sta ore intregi langa cotet si se uita la ei cum se joaca. Speram sa ii vindem dupa paste.
    Iar copiii au luat note peste 5 la test: cel care nu stia tabla inmultirii a luat 5,5, fetele venite ultimile au luat 6 iar domisoara cea mai veche si baietii 7. Al meu fecior a luat 9,50 dar din cauza discutiilor mele cu doamna i-a trecut 9 in catalog. Sunt tare mandra de ei si ii ajut cu banchetul si cursul festiv.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.