03 decembrie, 2014

ulei de floarea soarelui


Azi am reusit sa etichetam prima sticla de ulei de floarea soarelui presat la rece.
Uleiul are o poveste simpla ca orice ulei. Intai a fost camp arat si acoperit de zapada abundenta din anul trecut. Apoi a avut loc intalnirea intre pamantul reavan si umed din primavara cu samanta coapta si uscata. A fost mai intai dou frunzulite apoi planta a crescut si ne-a incantat cu floarea galbena ce se intoarcea zilnic dupa soare. Cand mijlocul ei a inceput sa scuture granulele fine si galbene lasand in urma semintele negre si uleioase a venit randul combinei sa treaca prin campul roditor. Semintele au fost adunate si puse la uscat in cladirea inalta. A venit randul presei de ulei sa se faca utila. A stat prea mult timp trista si nefunctionala. Numai ca timpul scurs de la ultima utilizare si-a spus cuvantul. A fost nevoie de multa munca pentru un tratament de intinerire. Unele piese au cedat, a fost nevoie de piese noi, de recipiente noi si de multa, multa dragoste oferita in acest lung proces de aproape un an. Dar la final intreaga munca a fost incunata de gustul deosebit al acestui ulei.  A mai fost nevoie de identificarea unui furnizor de sticle, de cautat o imagine care sa poata nu doar infrumuseta eticheta ci sa fie si sugestiva si prima sticla de ulei a fost gata de o sedinta foto.
Urmatoarele stau cuminti pe raft in asteptarea cumparatorilor.
A! Mai e nevoie doar sa va spun pretul: 8 lei/sticla de un litru.
Pentru comenzi cu cantitati mai mari, ueiul poate fi imbuteliat in recipiente de 5, 8 sau 10 litri. Caz in care pretul pe litru de ulei este de 6.5 lei la care se adauga pretul recipientului in functie de marime: 2 lei, 2.5 lei sau 3 lei.

2 comentarii:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.