09 martie, 2015

Jurnalul unui gradinar amator

Cand ( ziua, data, ora):
Luni, 9 martie 2015 ora 15

Stare de spirit:

Melancolica. Ascult pitigoii la ferestre care anunta vreme calda.

Vremea:

E caldut. Inca mai ingheata dimineata si trebuie razuit geamul la masina dar peste zi e caldut. O vreme care ma imbie sa ies afara, care ma face sa imi doresc sa fac mai multe pe afara...

Poza saptamanii

imi doresc o magnolie...


Gradina de legume:

E la stadiu de seminte semanata in ghivece. Inca nu se arata dar sper eu sa apara destul de repejor. Azi mi-am cumparat arpaciciul si semintele de mazare. Poate reusesc sa fac inventarul la seminte sa lista cu ce mai trebuie cumparat.

Via si livada:

Am descoperit ca cei 6 piersici plantati in toamna s-au prins si am mai pus inca 3 si 2 ciresi amari. Am pus araci la toti copaceii mici.

Florile:

Mi-au inflorit brandusele si viorelele iar ghiocei au scos doar frunzele. Cred ca zona unde i-am plantat nu prea le place. Narcisele, lalelele si zambilele se ridica voiniceste chiar si bujorul ne arata cateva varfuri rosii.

Plante la ghiveci:

Asteapta un tratament cu ingrasamant pentru ca anul asta nu prea au mers cum trebuie...
 
Plante aromate si medicinale:

Am inceput sa culeg urzici iar azi am cumparat pungute de jumatate de kg pentru congelarea lor. 

De prin curte:

Am pregatit adapostul pentru caprele-mame. Una a fatat dar iedutul nu a trait asa ca acum am program de muls capra de 2 ori pe zi. Pe celelelate 3 le astept astazi sa le instalam (au fost la stana pana acum). 
Gainutele au inceput o campanie asidua de ouat. Le depozitez deocamdata pana cand ating numarul necesar de pus la incubator. Iar intre timp imi sar gardul si imi "afaneaza" straturile de flori....

In bucatarie si camara:
Am pregatit o comada de borcane si sticle pentru siropurile si dulceturile de primavara. Si incerc sa gasesc cea mai potrivita eticheta pentru ele...

Ma informez:

Despre plantele medicinale din flora spontana. Saptamana asta vedeta e toporasul.

In plan pentru saptamana ce urmeaza:

Curatenie in bucataria de vara si in magazia de lemn. Iar daca vremea ne permite poate reusim sa pregatim gradinuta pentru primele plantari.

3 comentarii:

  1. Spor in tot ceea ce ai planificat si mult succes cu capritele. Imi pare rau de primul iedut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, MNiko! Spor si tie in tot ce faci in gradina. Astept pozele tale ca sa ma "inspir" pentru ca la voi, in sud, primavara vine mai devreme cu 2-3 saptamani....

    RăspundețiȘtergere
  3. Doi ciresi amari?
    Ce culoare? (caut si eu albi si nu prea am gasit).
    Imi doresc sa fiu (cand va veni vremea) o super-bunica si super-bunica, in acceptiunea mea, fara dulceata de cirese amare nu se poate :))

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.