16 martie, 2015

Jurnalul unui gradinar amator

Cand ( ziua, data, ora):
Luni 16 martie 2015 ora 22

Stare de spirit:

Sunt racita. Iar. Cu febra, nas infundat, stare de moleseala. Iar asta ma infurie ca nu sunt functionala....

Vremea:

Azi a fost cald si frumos. Dar pe prognoza da iarasi ploaie de miercuri. Toata saptamana trecuta a fost umeda si rece....

Poza saptamanii: 

un crin din 2014


Gradina de legume:

E urata, nearata si mocirloasa. Nici macar pe hartie nu am reusit sa pun planul. E doar in mintea mea si e un pic vraiste...

Via si livada:

In acelasi stadiu

Florile:

Am plantat primula primita de la sotul meu si cam atat....

Plante la ghiveci:

Am mutat si schimbat pamantul al cateva plante iar crinii proaspat mutati au refuzat sa faca flori in primavara asta...

Plante aromate si medicinale
:

in plan...

De prin curte :

Au venit si celelalte 3 caprite acasa. Doua stau cuminti in grajd dar cea de-a treia, mai mica, a trebuit mutata singura pentru ca lua bataie de la celelalte. Asa ca tarcul "Babei" a fost impartit in doua pentru a separa Baba (care trebuie mulsa) de Pitica care asteapta ied.. Tot la capitolul asta intra si accesoriile: usa la grajd, ieslea si cutiile de boabe si sare.

In bucatarie si camara:

Am facut saptamana asta, pentru prima data cas din lapte de capra si urda dar si unt de casa din smantana adunata de la laptele de vaca pus la prins.

Ma informez:

Despre plante si capre.
Dar si despre ce fac ceilalti gradinari virtuali. La Mihaela am admirat florile. La mine narcisele abia au scos nasul pe cand la ea mai au putin si deschid florile pe langa jurnalul saptamanal.Nici Ana-Maria nu sta degeaba si ne arata colectia ei superba de flori de primavara. 

In plan pentru saptamana ce urmeaza:

Nu fac planuri pentru ca vremea e capricioasa asa ca ma adaptez la conditiile meteo...

3 comentarii:

  1. Esti o persoana deosebita Corina, ca ne mentionezi mereu in pagina ta de jurnal. Imi place sa te citesc mereu, desi nu prea comentez.
    Iti doresc insanatosire grabnica si spor in tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mihaela. Deja e mai bine dupa o noapte in care am "pazit" caprita care dadea semne ca urmeaza fatarea, am uscat iedutii si i-am dat la tzatza pentru ca sunt mici si prosti si nu o nimeresc :). Dupa 4 ore de somn, la prima ora tot la caprita m-am dus intai. Chiar inainte de a pune cafea pe foc :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.