27 septembrie, 2015

Fila de jurnal

Pentru astazi (data/hora):
duminica 27 septembrie 2015, ora 8:22

Afara:
Ploua marunt. Miroase a coceni uzi, a struguri copti si a prune cazute pe jos. Am cules singurii bostani din gradina si sunt albi, de copt asa ca nu pot face decoruri prin curte prea colorate... Pe saptamana viitoare cand voi aduce porumbul acasa vreau sa ma joc cu ceva decoratiuni prin curte..

Mă gândesc:
La multe. La planificari de activitati prin curte si camp. Anul asta se suprapun din cauza caldurilor de peste vara. Strugurii s-au copt prea devreme. Prunele sunt marunte si nu se deprind din codite, porumbul e uscat deja...
Ma gandesc si ca una din activitatile care imi placeau mult la gradinita era decorarea clasei in functie de anotimp si de luna. Din pacate nu am cum sa fac acelasi lucru acasa dar tot mai schimb cate ceva, mai pun o decoratiune, o florare, o "joaca".

Sunt recunoscătoare pentru:
Ploaie. Imi place mult mirosul ploii de toamna, linistea care o raspandeste si faptul ca aduna familia in camin, eventual in jurul focului cu activitati domestice. Imi place si ca te face sa iti pui intrebari, sa cauti raspunsuri, sa vorbesti despre intrebari si eventual sa fii ajutat sa gasesti raspunsuri....

Din bucătărie:
Fiind duminica dimineata miroase a cafea. Si cum afara ploua nu am mai facut cafeaua la ibric (aragazul si butelia e inca in bucataria de vara) ci doar "oparita" in bucataria de iarna la cana electrica. E interesant cum se schimba gustul si chiar aroma numai inversand operatiile din cadrul procesului "cafeaua de dimineata". Mai e lapte fiert si lapte cu orez facut la cuptor. De o saptamana de cand testam regimul fara gluten e cam putina diversitate in bucatarie si mai multa "fantezie". 

Cu ce sunt imbracata:
Inca in pijamale subtiri de vara cu pantalon 3/4 si tricou lung...

Citesc: 
Cam putin si fara sa ma prinda nimic. Am o carte inceputa mai demult dar care nu ma prinde deloc asa ca mai citesc cateva pagini in zilele de sarbatoare cand nu pot face altceva. In rest hoinaresc pe net, pe bloguri cam asa:
Pe "blogul de la mare" urmaresc deciziile Irinei de a-si regasi linistea si drumul. Zbaterile ei imi amintesc de ale mele din momentul cand am facut prima postare pe blog. Tot in cautarea mea, prin El, eram. Tot dupa o pierdere dureroasa eram, chiar daca era de alta natura. Si cumva, dupa ce m-am gasit pe mine prin El, dupa ce am invatat sa ma iubesc, sa ma respect si poate sa ma accept asa cum sunt, viata mea a intrat pe un alt fagas: mai lin, mai plin de oameni, de iubire, de bucurii si zambete.
La Vasile citesc despre gradinarit, astazi am citit despre cum sa evitam desertizarea si sa contracaram efectele climei in schimbare.
La Micaela am gasit un semn de carte absolut fabulos.
La Anca M am vazut fluturi si flori pe o cutie de chei care mi-a placut foarte mult.
Aici m-am bucurat de peisaje de toamna cu perne si carti si o fetita.
Cu Ancuta m-am plimbat pe meleaguri indepartate dar m-am si bucurat de fila ei de jurnal cu povesti de fetita mica si de mamica alaturi de o canuta superba cu fluturi si caimac de cafea.
La Claudia am admirat o ghinda si am citit despre copii bolnaviori si jucarii dar si de bucuria schimbarii mobilei. Imi si imaginam prima cafea pe masuta noua si jucarii de plus pe canapeluta. Nici eu nu prea cred in "coincidente" ci mai degraba in "nimic nu e intamplator".
La Irina am vazut mere creative si am citit despre "parasirea zonei de confort". Pe mine viata m-a fortat de prea multe ori in directii nebanuite incat imi doresc o "zona de confort" cu rutina, cu monotonie dar pana atunci ma bucur de emotiile unor activitati noi, a unor idei noi. Probabil in virtutea inertiei de acum, tot caut acea emotie de "inceput" de "schimbare". De fapt e un amalgam de emotii de la curiozitate, entuziasm, provocare, adrenalina, o oarecare teama ca nu fac fata, teama ca nu ma descurc exista intotdeauna dar ma motiveaza sa caut, sa ma informez, sa incerc...
Iar la Loredana am citit o poezie frumoasa de toamna. Eu nu fac zacusca dar sunt multe altele care poposesc in borcane asa ca "borcaniada" e in toi... 

Ceea ce astept (sper):
Nimic. Ma bucur de ce este, de fiecare zi...

Ce mai mesteresc:
Un sal crosetat pentru o prietena si un pulover tricotat pentru Matei dintr-un mohair cacao cu lapte primit de la o doamna tare draga mie.

Ascult:
Ploaie pe acoperisul casei..

În casa:
E liniste si dezordine. Ieri am plecat la medic dimineata apoi au aparut alte activitati si am ajuns aseara tarziu acasa. Iar asta se vede in jur....

Unul dintre lucrurile mele preferate:
Toamna cu culorile ei ametitoare si aromele, si agitatia de prin piete, curti, gradini, livezi.... 

Unele planuri pentru săptămâna viitoare:
De cules, adus si depozitat porumbul...

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
de pe net

Un comentariu:

  1. frumoasă pagină de ''jurnal'' şi bogată în informaţii !
    îţi doresc mult spor în activităţile pe care vrei să le desfăşori !
    mai ales în ... borcaniadă !
    cu drag, multă sănătate ţie dar şi întregii familii !

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.