24 ianuarie, 2016

Crema de maini

Ingrediente:
- ulei de masline
- galbenele
- cimbrisor de camp
- musetel
- levantica
- menta
- salvie
Si un adaos uleios de
- vitamin A
- vitamina E
- picaturi de ulei de lavanda pentru miros

Sunt ambalate in borcanele de 120 gr si de 40 gr
Initiam am plecat de la crema clasica de galbenele si in ceva ani, inspirata de o crema de calcaie, am tot adaugat plante in functie de efectele lor dar si de nevoile mele.
Initial am pus musetelul pentru efectul calmant si pentru a completa efectul cicatrizant al galbenelor. Apoi am inlocuit uleiul cu unul de masline pentru aportul de substante dar si pentru efectul catifelat pe care il confera pielii. Mutandu-ma la tara si lucrand in gradina au aparut zgarieturi si mici rani pe maini asa ca am adaugat menta pentru efectul dezinfectant pe care il are. Doar ca nu mai reuseam sa ma dau pe maini in timpul zilei ci doar seara asa ca am adaugat si levantica pentru efectul relaxant si uleiul de levantica ca mirosul sa fie mai puternic. La un moment dat mi s-a terminat crema de calcaie iar la tara talpile se intaresc asa ca am adaugat cimbrisorul de camp si salvia pentru efectele lor antimicotice si antifungice si am extins folosirea cremei si la talpi. Vitaminele le-am pus abia cand am inceput sa folosesc crema si pe arsuri, intepaturi de insecte, crapaturi ale buzelor de la vant si orice alta problema a pielii. Si pentru ca mie imi facea bine am inceput sa impart aceasta "crema" cu mentiunea ca e un remediu naturist care mie mi-a priit dar ca orice remediu naturist are efect incet si diferit de la o persoana la alta.


5 comentarii:

  1. spor la facut! sunt bune si stii ce e in produsul final...

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine de stiut, sora mea are probleme cu mainile si ar fi atat de util pentru ea.. ii voi arata postarea asta a ta. Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina...iti dai seama ca tot publicand retetele acestea ma obligi sa incerc si eu, nu?:)) Astept vara si sanzaienele:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca, iti dai seama ce incantata as fi sa le faci? nu as fi singura..... care le face :)
    Si mai am..... dar cate putin...

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.