31 ianuarie, 2016

Fila de jurnal

Pentru astazi (data/hora):
Duminica 31 ianuarie 2016 ora 9:00

Afara:
Bate putin vantul si e racoare dar mult mai cald decat ar trebui sa fie in unltima zi de ianuarie. Sunt unul, doua grade sub zero. Iarba e prafuita cu greata iar o pelicula fina, argintie se vede pe dealuri.  Pitigoii anunta vreme calda, vrabiile ciripesc vesele pe ramurile din fata geamurilor. Curtea e plina de sunete ale animalelor multumite. Doar o caprita se converseaza cu vacuta din grajd. Si Patrocle latra suparat la o catelusa din vecini care se plimba libera dincolo de gard. 

Mă gândesc:
La sentimente pe care nu le-am experimentat si pe care nu le inteleg cum ar fi invidia, gelozia. Sentimente care le-am intalnit ieri, aici, in sat si m-au luat prin surprindere. Am o vecina educatoare in sat. Mi se pare o femeie ok dar care mai vorbeste uneori inainte de a gandi. Asa a fost si ieri, cand, la o iesire in sat (o pomenire) am luat un baietel in brate. Nu prea erau locuri pe scaune si pustiul statea in picioare. Un pusti in clasa a 4-a simpatic si dezghetat foc. Doamna s-a simtit deranjata ca baietelul sta la mine in brate (a facut un comentariu rautacios) si l-a "parat" mamicii cu o pozna facuta undeva prin primavara trecuta.  A spart cu mingea geamul de la poiata gainilor la bunici. Bunicii nu au considerat ca e o pozna de care sa stie mamica pentru ca era vorba de un gemulet mic de maxim 30/30 cm de la gaini iar mingea copiilor de regula ajunge unde nu trebuie. Dar mamica s-a simtit destul de prost de situatia creata... Inutile au fost si replicile mele in gluma ca mingea s-a incadrat in legile lui Murpfy, iar copilul e baiat si ca era musai sa sparga un geam ca sa aiba ce povesti nepotilor. Doamna educatoare mi-a soptit ca trebuie sa stam de vorba... 
Din locurile de unde invatam:
De la persoanele invidioase si geloase :)...

Sunt recunoscătoare pentru:
Tot ce ne da Doamne Doamne. Zilele astea ne-a dat mai mult decat asteptam noi...

Din bucătărie:
Cafea, sarmalute si o prajitura improvizata....

Cu ce sunt imbracata:
Pantaloni de casa rosii si o maleta galbena cu vesta mea multicolora deasupra...

Citesc:
Jurnalul fericirii

Ceea ce astept (sper):
Nimic...

Ce mai mesteresc:
Un sarafan in nuante de rosu, portocaliu si mov...

Ascult:
Sunetele din ogranda...

În casa:
E cald si ordine... 

Unul dintre lucrurile mele preferate:
Plimbare cu masina in Cheile Bicazului

Unele planuri pentru săptămâna viitoare:
Sa facem planul gradinilor si repartizarea culturilor, sa facem calculele pentru investitiile din primavara ca sa vedem care se incadreaza in buget...

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:


8 comentarii:

  1. Am inceput si eu Jurnalul fericirii de mai multe ori, dar nici pina acum nu am reusit sa-l duc la bun sfirsit. Mi se pare o carte tare greu de citit.

    Cit despre intimplarea cu doamna educatoare, ce sa spun? Of. Cred ca ea stie cel mai bine cit de poznasi sint cei mici. Ce rost are sa-ti mai aduci aminte de ceva ce s-a intimplat acuuuum mult timp doar ca sa strici buna dispozitie a celor din jur si sa faci pe cineva sa se simta prost?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine că nu mă ştii pe mine elev, căci dacă ar fi să scriu toate boacănele, ar roşi jumătate (cel puţin) din cadrele didactice cu blog, din lista ta. :)))
    Ei, copilăria are farmecul ei, iar noi cei mari, uitând că am fost copii, tindem să judecăm totul cu raţiunea adultului ce nu concepe că există şi greşeli copilăreşti. De parcă noi cei mari, ca unii ce avem discernământ total, nu greşim, nu?
    Zi binecuvântată să fie a voi, Corina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce pofta mi s-a facut de sarmale! Eu imediat ma pun sa fac vinete, sotului ii plac tare mult :)
    Off, nu vom intelege niciodata acest comportament urat la anumite persoane, asa? Doamna educatoare a facut exact ca si un copil mic, repede s-a dus sa se pareasca.. putea s-o lase asa; pana la urma, cum zici tu, e un copil care mai trebuie sa faca boacane..
    Ce colorat te-ai imbracat azi, imi amintesc de vesta cea colorata :D
    Te pup Corina! O duminica cat mai linistita si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu ma gandeam la flori azi dimineata...cred ca ar trebui sa pun seminte deja in balcon!

    RăspundețiȘtergere
  5. lumea este lume, nu putem să-i înţelegem pe toţi ...
    ce atmosferă plăcută este pe la tine în gospodărie...
    ce face Matei ?
    şi eu am citit ''Jurnalul fericirii'', o carte ce m-a influenţat mult !
    cu drag, îţi doresc multă, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
  6. Amedeya, si mie mi se pare cam greuta dar merita citita chiar daca cu pauze de asimilare...
    Pr. Victor, eu am fost mai baietoi in copilarie asa ca am o colectie zdravana de pozne de povestit nepotilor. Prin comparatie, copiii de azi sunt chiar prea cumintei stand la calculator... Nu prea au ocazii sa isi testeze limitele si sa experimenteze gestionarea unor situatii mai putin comode...
    Evelyn, era un pic inourat afara asa ca aveam necvoie de culori :)
    Coco, sunt seminte de flori care se pun in ultima saptamana din ianuarie iar din februarie semintele de ardei ar trebui sa ajunga in pamant....
    Prietena, Matei asteapta vacanta si se bucura de lipsa temelor ca poate sta mai mult la calculator...
    Va multumesc tuturor! Sa aveti o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Păstrează-mi o bucățică de prăjitură și mie :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt curioasa ce discutie veti purta! :)
    O saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.