14 ianuarie, 2017

Fila de jurnal (ianuarie)

Pentru astazi (data/hora):
sambata 14 ianuarie 2017, ora 13

Afara:
S-a mai incalzit. Aleile din curte, curate si uscate, fac contrast cu nametii din jur. Nu sunt foarte inalti dar exista. Vantul linistit, de astazi, musca din zapada si lasa sa se vada mici obiecte prin curte unde zapada a fost mai subtire. Pasarile stau zgribulite, cateii mari sunt pititi in custi iar cel mic s-a bagat intre usile din fata, la caldura.

Mă gândesc:
La inceputul de an. A inceput cu o nerabdare ca de primavara. Am multe idei, aplicabile dar in timp. Si pe masura ce "explorez" o idee apar alte oportunitati, variante si implicit alte idei. Incerc sa le documentez cat mai bine si sa le "incadrez" in bugete in functie de lunile in care sunt necesare chiar daca orientativ deocamdata.
Ma gandesc ca am terminat anul trecut mai bine financiar decat ne-am asteptata chiar daca unele surse de venit au fost amanate cumva. Chiar daca unele "sectoare" din gospodaie nu au mers cum am sperat/planificat.
Senzatia de "prost" a fost din cauza pierderii unei persoane foarte importante din viata mea: bunica.
Ma gandesc ca imi doresc un an linistit ,lin, fara emotii puternice. Incerc sa deprind o anumita rutina care sa ma ajute in demersul acesta, linistit. 
Am citit despre acea "provocare" de a alege un cuvant care sa defineasca anul ce abia a inceput. Mi-a placut povestea Ancutei si m-am gandit ca mi-ar place ca anul acesta, pentru mine, sa fie guvernat de "LINISTE".

Din locurile de unde invatam:
Mereu invat. Acum invat sa fac o activitate care nu mi-a iesit niciodata. Nu sunt foarte harnica, in sensul ca nu ma grabesc, invat incet si sper eu ca temeinic :). Si de fiecare data cand am avut contact cu acest domeniu am fost "impinsa" de cate o prietena ...

Sunt recunoscătoare pentru:
Oamenii dragi din viata mea: copilul meu istet, sotul meu grijuliu si toti ceilalti din jurul  meu.
Gospodaria noastra, chiar daca mai e mult de munca sunt recunoscatoare pentru stadiul in care suntem si perspectivele pe care le avem acum.
Oportunitatile care ni le rezerva viata.

Din bucătărie:
Ciorba de purcel cu taitei de casa,  cotlet si carnaciori de casa la gratar, gogosi pufoase si lapte acru si salata de varza murata. Pe langa un ceai rosu si cafea...

Cu ce sunt imbracata:
Pantalon comod gri, un pulover alb pe gat si sosete de lana groase.

Citesc:
chiar daca nu pot comenta bloguri dragi:
Ceea ce astept (sper):
Nimic. Ma bucur de fiecare zi.

Ce mai mesteresc:
Am inceput un nou goblen la care am super spor in ciuda faptului ca nu m-am obisnuit inca cu ochelarii:



Ascult:
Sonorul desenelor animate la care se uita Matei

În casa:
E cald si ordine.

Unul dintre lucrurile mele preferate:
Diminetile devreme, cand pleaca Matei la scoala, mirosul de cafea (pentru mine) se amesteca cu cel de ciocolata calda (pentru Matei) si de foc proaspat prins. Momentul in care imi beau cafeaua si completez listele de planificari si jurnalele zilnice.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii:
 Rutina.

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
ultimul goblen lucrat, terminat de curand

4 comentarii:

  1. Foarte frumos goblenul. Am lucrat si eu vreo trei sferturi dintr-un goblen, era o fata cu caciula de blana si un lup, am gresit iremediabil, adica era prea mult de descusut la ochii animalutului si am renuntat. Stiu de cata meticulozitate e vorba. Multa liniste!😄

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit in Noul An, sa aveti un An plin de bucurii, sanatate, fericire, prosperitate, iubire, daruire si noroc cu spor in tot ce faceti si roade bogate. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cosi frumos la goblen. Nu vrei sa faci unul cu mai multe culori, mai elaborat?

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.