11 ianuarie, 2020

Ianuarie 2020

O zi calda. Zapada din ultimile zile incepe sa se topeasca. Zambilele au scos capul prin pamantul inghetat inca. Si nu sunt singurele. Pare o zi de primavara timpurie si nu de mijlocul iernii. Stratul de ceapa se dezbraca incet de zapada lasand frunzulitele verzi sa ne pacaleasca cu primavara. Nu mai zic de vrabiile nebune care ciripesc continuu sau de gainile care au inceput sa se oua cu toata galagia de rigoare sau de cocoseii care exerseaza cantatul. Si totusi citesc in mediul online postari cu planuri pe 2020, cu intentii si cuvinte sub care sa se desfasoare anul ce tocmai a inceput. Iar eu abia strang podoabele de craciun si incerc sa ma "adun" cumva. Am fost cam moale de sarbatorile acestea. Nici starea de sanatate nu a fost la cote maxime dar nici entuziasmul meu obisnuit de sarbatori nu l-am gasit prin cutiile de podoabe. Cred ca l-am ratacit pe undeva si nu raspunde la chemari.
De fapt, 2020 vine cu planuri multe, cu multa munca si multe responsabilitati. Iar toate astea ma cam pun pe ganduri. Imi cam lipseste acel entuziasm inconstient din anii tineretii cand credeam ca totul e posibil. M-am mai "tabacit" intre timp si simt altfel responsabilitatile. Chiar daca incerc sa anticipez pasii de urmat si sa ii impart in etape astfel incat totul sa para mai simplu nu pot pierde din vedere ansamblul si nici piedicile ce pot aparea in anumite etape ale proiectelor. Asa cum nu pot lasa la o parte proiecte mai vechi amanate temporar sau ce trebuie regandite pentru ca s-au mai schimbat datele problemei.
Pare un an complicat sub multe forme. Un an ce mi se pare greu de anticipat si planificat. Un an in care intelepciunea pare cuvantul de care as avea nevoie. Cuvantul pe care mi-l doresc alaturi.
Intelepciune in alegeri, in decizii, in alegerea momentelor potrivite, in relatiile cu ceilalti dar si in raport cu mine insami. Intelepciunea de a infrunta fricile dar si de a alege momentele si modul cum fac asta. Intelepciunea de a alege bucuria si dragostea atunci cand trebuie dar si de a face totul cu dragoste si bucurie. Intelepciunea de a ne face viata frumoasa si implinita dar si timp pentru a ne bucura de ea.
Ma bucur in schimb ca a revenit placerea de a lucra atat cu andrelele cat si cu crosetul. Ma bucur ca am reusit sa termin un proiect mai mare si mai vechi dar si cateva proiecte mici si noi asa cum ma bucur de fiecare zi cu micile ei bucurii: aroma de cafea de dimineata, cestile colorate, o noua aroma de cafea, un nou sortiment de ceai, o idee noua de aranjament in casa, o bluza noua de la reduceri, o floare de ghiveci inflorita, boacanele zilnice ale cateilor si a pisicilor, modul curios al vitelului de a descoperi ograda cu vietatile ei si multe alte mici bucurii descoperite zilnic.
Imi doresc ca 2020 sa fie un an frumos pentru toata lumea, cu multe bucurii (mici si mari), cu intelegere si pace (in lume, intre oameni dar si in sufletul fiecaruia)!

4 comentarii:

  1. mult succes in noul an! sigur o sa fie un an bun si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata si bun gasit in Noul An. Va doresc un an excelent (pt mine excelenta inseamna sa faci lucruri obisnuite intr-un mod remarcabil)cu visele si dorintele implinite, cu roade bogate si ce-i mai important cu multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc! Un an remarcabil la fiecare sa dea Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.