tag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post7435389834306425951..comments2024-03-18T18:55:16.832+02:00Comments on Prima zi: Despre branza de capraCorinahttp://www.blogger.com/profile/15997060477814377425noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post-37179425990832704272016-02-16T19:00:34.413+02:002016-02-16T19:00:34.413+02:00Luiza, laptele de capra are in compozitie sulf, un...Luiza, laptele de capra are in compozitie sulf, un mineral care il face foarte bun pentru cei care au probleme respiratorii. In schimb il face neatractiv atunci cand este incalzit. Nu isi schimba mirosul pe masura ce trece timpul ci atunci cand este incalzit sau fiert. Asta e motivul pentru care nu ai sa gasesti preparate din lapte de capra care necesita tratament termic, cum ar fi cascavalul, braza scoapta...<br />Cel mai indicat este sa fie consumat crud si proaspat.Corinahttps://www.blogger.com/profile/15997060477814377425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post-49032485994874554032016-02-16T00:13:21.876+02:002016-02-16T00:13:21.876+02:00Elena ai privit vreodata un ied sau un vitel la su...Elena ai privit vreodata un ied sau un vitel la supt? iedul daca e singur ca de regula sunt doi, cand da cu capul sa vina laptele ii muta caprei picioarele din spate. Daca sunt 2, o muta cu totul... oricat de tare te-ai stradui nu ai aceeasi forta. Iar vitelul iti poate rupe degerul daca il confunda cu pulpa vacii. Prin comparatie, nu am vazut mamici care sa planga cand alapteaza...Corinahttps://www.blogger.com/profile/15997060477814377425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post-71503634632603229662016-02-15T16:43:32.233+02:002016-02-15T16:43:32.233+02:00Un articol interesant... Multe lucruri nu le stiam...Un articol interesant... Multe lucruri nu le stiam! Cat despre branza de capre, sunt fan(asa zice si fiu-meu)! :) Doar ca in zona mea nu gasesc asa usor... are sotul niste idei.. sa creste si noi o caprita pentru inceput, eu sunt fricoasa, daca o dau in bara? De altfel nu ar fi o idee rea, dar nu cred ca m-as descurca... cand traia mamaia si era sanatoasa avea vaci multe, ma punea s-o ajut la muls, si nu reuseam... Doamne ce mai plangeam de ciuda... si mi se parea ca 'plange' si vaca, asa ii curgeau lacrimi pe blana... mi se parea ca o chinuiam incercand s-o mulg... Om trai si om vedea, in functie de finante ce vom face pana la urma, cand are sotul o idee fixa, nu se lasa usor de ea! O saptamana frumoasa sa ai, te pup!Elena Valentina S.https://www.blogger.com/profile/03203835407598540596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post-73953640633843091392016-02-11T21:52:12.085+02:002016-02-11T21:52:12.085+02:00eu am descoperit adevaratul gust al branzei de cap...eu am descoperit adevaratul gust al branzei de capra vara trecuta, cand am tinut capritele acasa. acum abia astept fatarile (cam de saptaman viitoare) ca sa am iar branza. <br />Branzica de capra e mult mai satioasa si mai aromata decat cea de vaca. Imi plac tartinele cu branzica de capra intinsa pe painea de casa si cu dulceata de cirese amare deasupra...<br />Ias casul uscat de capra asezonat cu ulei de floarea soarelui presat la rece si praf de sovarv (oregano crescut pe dealurile noastre) are o savoare aparte in serile de vara cu un ceai cu gheata...Corinahttps://www.blogger.com/profile/15997060477814377425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8354271512730641383.post-32417795827615804002016-02-11T19:41:13.488+02:002016-02-11T19:41:13.488+02:00Îmi place brânza de capră, atât cu mămăligă şi smâ...Îmi place brânza de capră, atât cu mămăligă şi smântână, cât şi cu roşii, mai ales cu cele din grădina mea. În satul vecin cu al meu este un crescător de capre, are vreo 120 de capre, de la el cumpăr mereu, e un om curat şi cinstit, diferenţa între brânza făcută de el şi cea din comerţ fiind ca de la cer la pământ. Pr.Victorhttps://www.blogger.com/profile/02323459370992508768noreply@blogger.com