Pagini

07 februarie, 2010

checul lui Matei

Am gasit reteta undeva pe un blog. Nu mai tin minte care asa ca daca o recunoaste cineva, rog sa lase un comentariu.
Cum baietelul meu vrea sa invete sa gateasca si ii place checul iar reteta era destul de usurica (lipseste separarea oualor) am incercat-o pentru prima data asa cum era scrisa. Apoi am inceput sa o modificam, intai ordinea operatiilor mai apoi si putin la cantitati. Multe din idei au fost ale lui. Si iata ce a iesit dupa multe variante incercate:
Ingrediente:
2 oua, 8 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 6 linguri de lapte, 6 linguri de ulei, un praf de copt, zahar vanilat, bucatele de ciocolata, nuci prajite ci cateva fruncte din dulceata (cirese, visine, bucati de gutui, capsuni, mure).
Am frecat zaharul cu ouale intregi pana iese o crema spumoasa (nu avem rabdare sa se topeasca zaharul), am adaugat uleiul, laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina amestecand continuu. Am pus hartia de copt in tava apoi compozitia aproape toata. In restul ramas am adaugat cacao si am turnat in tava peste restul de compozitie. Apoi am pus restul: bucatelele de ciocolata, fructele si nucile. Dupa 30 de minute foc tare si 20 incet aveam un chec gustos si aromat.
Poza am gasit-o pe net. Eu am uitat sa imortalizez momentul.

Un comentariu:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.