Pagini

05 iulie, 2013

Placinta cu fructe

reteta a fost scrisa pentru a fi publicata in Ziarul de Iasi
pentru aluat:
- 1 pachet margarina
- 3-4 linguri zahar
- 1 ou
- o cescuta mica de lapte
- un praf de sare
- faina cat cuprinde un aluat potrivit de tare
Se amesteca toate (fara praf de copt sau alt agent de crestere) si se dau la frigider.
- cca 1.5 kg fructe
- o ceasca de zahar
- 2-3 linguri amidon sau faina.
Se scot samburii, se taie daca sunt mai mari (caisele in jumatati sau sferturi) si se amesteca fructele cu zaharul si amidonul/faina.
Se scoate aluatul de la frigider si din 2/3 se intinde o foaie care se pune in tava rotunda astfel incat sa acopere si marginea laterala. Se pun fructele iar din restul de aluat se aseaza fasii deasupra care se intrepatrund (un caroiaj)
Se da la cuptor pana se rumenesc putin fasiile de deasupra (cca 30 min).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.