21 iunie, 2014

Jurnalul unei femei simple

Pentru astazi (data/hora):
sambata 21 iunie 2014 ora 9.30

Afara:
ploua. nici nu zici ca e inceput de vara. ploaia e de sfarsit de vara, asezata, cu stropi marunti si afara e rece...

Mă gândesc:
Ca am o stare tare proasta si nu gasesc cauza/motivul. Poate si s-au adunat multe pe care am incercat sa le ignor sau am strans din dinti si am mers mai departe dar parca nu justifica starea de nemultumire pe care o am. Pentru ca atunci cand privesc in jur am doar motive de multumire: Matei a terminat cu medie foarte mare, a luat premiul I si premiul special pentru matematica, lucreaza bine teste pentru examen si a reusit sa le faca fara sa sara peste etape, nivelul de dificultate la evaluarea natioanala pentru olimpici a fost destul de mic deci ne asteptam la un nivel mic de dificultate si saptamana viitoare la examen. Doar gradina care e nu e asa cum as vrea eu din cauz aploilor ar fi un motiv de nemultumire. Dar nici asta nu justifica faptul ca sunt carcotasa...

Am invatat:
Ca atunci cand faci ceva pentru copii mereu se vor gasi carcotasi sau invidiosi care sa te critice sau sa iti puna bete in roate.

Sunt recunoscătoare pentru:
Copilul istet si constiincios care mi l-a dat Dumnezeu sa il cresc, pentru sotul intelegator si pentru tot ce imi rezerva Dumnezeu in viitor.

Din bucătărie:
Am facut o mancarica cu multa ceapa verde, mazare verde si cartofi noi. Urmeaza o mamaliguta si gata pranzul. 
Deocamdata mirosul cafelei proaspete invaluie casa alaturi de mirosul crinilor primiti saptamana trecuta...
Iar pe masa, dulceata de capsuni, etichetata si ambalata asteapta dulceata de nuci sa fie duse impreuna in beci. Cea de nuci nu are etichetele inca puse...

Cu ce sunt imbracata:
Pantalon 3/4 negru si tricou cu dungi in mai multe nuante de roz...

Citesc:
Am inceput un roman de dragoste dar nu am avut timp decat de primele pagini. Probabil maine, ca e sarbatoare voi lenevi in leagan cu carte ain mana...

Ceea ce astept (sper):
Sa treaca mai repede urmatoarele saptamani cu examene, afisari de rezultate, inscrieri la liceu si afisarea repartitiei coputerizata.

Ce mai mesteresc:
Incerc sa termin o cescuta cusuta in cruciulita si crosetez un mieu mic si rosu. Dar imi pregatesc materialele sa imbrac pernele din leagan. Inca nu am puterea sa ma apuc de ceva asa de mare...

Ascult:
pasarilele la geam si radio Zu din bucatarie...

În casa:
E un pic racoare, miroase a crini (ii tin in bucatarie si parfumeaza discret toata casa) e ordine pentru ca atunci cand sunt prost dispusa ori le las pe toate vraiste ori ma apuc de curatenie generala. Ieri am fost in a doua extrema.

Unul dintre lucrurile mele preferate:
diminetile in care toata lumea doarme si eu imi beau cafeau cu goblenul in mana...

Unele planuri pentru azi:
Inca nu stiu pentru ca ploaia mi-a stricat planurile. Probabil voi calca (e vreme potrivita pentru asta) si voi incerca o reorganizare a debaralei de haine. Am o idee de mai multa vreme dar nua a fost timp de asta pana acum.

Unele planuri pentru maine:
Sa citesc dupa amiaza.

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

2 comentarii:

  1. Foarte frumoasa poza, ce a facut Matei la evaluare? Sper sa aiba sansa sa mearga acolo unde doreste si unde-i este de folos. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place jurnalul. Atat de simplu, dar cu mult suflet. Ceva care ma face sa gandesc la zilele care trec si le acopera uitarea. Mult bine si zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.