Ingrediente
1 pachet foi de placinta
1 kg iaurt
8 oua
350 gr zahar
zahar vanilat pentru pudrat
stafide
putin ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zaharul vanilat si iaurtul;
Intr-o tava cu peretii mai inalti, unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele, se toarna un strat de umplutura gros cam de 1-2 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura;
Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa;
Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min;
Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.
Pare delicioasă. Ia să iau eu legătura cu tovarăşa de viaţă şi să îi ofer această reţetă...
RăspundețiȘtergereiti multumesc de vizita...te mai astept si alta data...
RăspundețiȘtergereo fac si eu astazi...te invit sa citesti http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/02/invitatie-la-meditatie-si-la-un.html
RăspundețiȘtergerefoarte buna placinta...o propun si cititorilor mei
RăspundețiȘtergere