Crema:
- 1 kg smantana
- 100 gr faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 oua
- praf de sare
- 150 gr zahar
- esenta de rom, coaja de lamaie rasa, stafide
Se lasa smantana la scurs peste noapte pe faina de porumb (intr-un castron se pune cam jumatate faina de porumb, apoi un prosopel din bumbac care sa acopere marginea castronului si smantana - faina va trage umezeala din smantana). Se amesteca galbenusurile cu 1/3 din smantana, faina si mirodeniile. Se adauga treptata restul de smantana, apoi albusurile batute spuma cu zaharul.
Intr-o tava rotunda pregatita, in care eu pun aluat de chec in loc de blat (din compozitia de chec imi ies 3 pascute) se adauga crema de smantana pe mijloc. Las pe margine cam 1cm spatiu sa se ridice checul.
La compozitia de chec pun un pic mai multa faina, sa fie mai gros ca de obicei.
Ies 3 pascute mai mici sau 2 mari. La ultima pun 1-2 lingurite de cacao in blatul de chec pentru diversificare.
Si eu vreau sa fac o pasca cu smantana , reteta e asemanatoare cu a ta !
RăspundețiȘtergereDoamne ajuta si spor !