06 februarie, 2012

un fel de "dulce" din foi de placinta si gem de mere

Pentru ca mi-au ramas cateva pachete de foi de placinta de la craciun, si vremea rea de afara ma tine in casa, m-am gandit sa le bag la cuptor intr-o varianta oarecare ... Si cum oua nu am din motive de zapada (gainile sunt cam lenese pe frigul asta...) m-am gandit la borcanul cu gem de mere din debara... O prima varianta am facut saptamana trecuta: rulouri din 2-3 foi, unse din belsug cu gem si bagate la cuptor. Din pacate au iesit foarte dulci, mai mult gem decat foi iar ce a ramas deasupra s-a zdrobit....
Astazi am repetat operatia dar cu mai putin gem (doar pe prima treime din suprafata foii am intins gemul intr-un strat subtire), rulourile facute doar din 2 foi si puse unul langa altul in tava. Si pentru a rezolva problema "zdrobitului", la final am facut un sirop de zahar in care am pus si un plic de zahar vanilat pe care l-am turnat peste rulouri, ca la saraile...

Dupa ce s-au racit aratau cam asa in farfurie - doar cateva minute pentru ca apoi am admirat farfuria goala....

2 comentarii:

  1. Că de aia a doua poză e mai înceţată, cred că era deja jumătate sorbită din priviri :) şi aparatul a mai prins doar puţin.
    Cred că gustul a fost impecabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost bun, iar eu ma straduiam sa prind in fotografie farfuria inca plina.....

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.