Pentru ca mi-au ramas cateva pachete de foi de placinta de la craciun, si vremea rea de afara ma tine in casa, m-am gandit sa le bag la cuptor intr-o varianta oarecare ... Si cum oua nu am din motive de zapada (gainile sunt cam lenese pe frigul asta...) m-am gandit la borcanul cu gem de mere din debara... O prima varianta am facut saptamana trecuta: rulouri din 2-3 foi, unse din belsug cu gem si bagate la cuptor. Din pacate au iesit foarte dulci, mai mult gem decat foi iar ce a ramas deasupra s-a zdrobit....
Astazi am repetat operatia dar cu mai putin gem (doar pe prima treime din suprafata foii am intins gemul intr-un strat subtire), rulourile facute doar din 2 foi si puse unul langa altul in tava. Si pentru a rezolva problema "zdrobitului", la final am facut un sirop de zahar in care am pus si un plic de zahar vanilat pe care l-am turnat peste rulouri, ca la saraile...
Dupa ce s-au racit aratau cam asa in farfurie - doar cateva minute pentru ca apoi am admirat farfuria goala....
Că de aia a doua poză e mai înceţată, cred că era deja jumătate sorbită din priviri :) şi aparatul a mai prins doar puţin.
RăspundețiȘtergereCred că gustul a fost impecabil.
a fost bun, iar eu ma straduiam sa prind in fotografie farfuria inca plina.....
RăspundețiȘtergere