15 august, 2022

fila de jurnal de august

 Ieri a plouat in sfarsit. A inceput pe dupa-amiaza cu furtuna, un pic de gheata si stropi mari si grei. A continuat toata noaptea cu tunete si catel speriat. Acum s-a ridicat soarele. Imi place mirosul naturii dupa ploaie, lumina curata a soarelui si aerul racoros si proaspat.

Luna august a inceput cu postul Sf Marii care mi-a adus multe provocari, constientizari si vindecari. Asta cu vindecarile cred ca va mai dura. E un proces destul de greu iar constientizarile au fost destul de complicate, chiar bulversante. Capitole din viata mea pe care le consideram incheiate si arhivate ascundeau rani adanci de care nu eram constienta. In speranta ca le-am descoperit pe toate ma bucur ca mintea mea nu se mai intoarce la ele.  Inca nu reusesc sa ma bucur pe deplin de tot ce e in jur dar macar am inteles de ce ma enervau anumite atitudini si poate ca reactiile mele la acele atitudini se vor schimba. Si poate ca odata cu vindecarile sufletesti reusesc sa scap si de mancatul compulsiv si implicit kilogramele adunate, dar scopul principal e bucuria fiecarei zile.

In gradina s-a simtit seceta dar tot s-au facut ceva legume. Am reusit sa pun castraveti pe iarna, am facut si cateva borcane de bulion, de zarzavat pentru borsuri si zarzavat tocat pentru diverse mancaruri. Productia de ceapa si usturoi e bunicica. Vinetele nu au rodit inca dar ma gandeasc ca le-am pus mai tarziu. Varza e foarte infoiata iar pepenii galbeni se intind in toata gradina, plini de flori. Fasolea de pastai a fost cam suparata din cauza secetei dar i-am pus un furtun cu picaturi si da semne de rod. Curtea e trista si uscata. Doar tufe de troscot se vad pe ici pe colo. Nici nu am plivit florile ca sa ramana ceva verde prin curte chiar daca sunt buruieni.

La plimbarea de ieri am intrat in Kik si am descoperit ca au aparut decoratiunile de toamna. Mi-am luat cateva ghinde din lemn. Ma gandeam ca e cam devreme pentru decoratiunile de toamna dar mai sunt 2 saptamani si calendaristic intram in toamna. Bunica zicea ca dupa Probaje (6 august) se simte iz de toamna cu frunze ingalbenite, bostani (placintari) copti si mirosuri de fructe de toamna (struguri, prune, mere, pere...) asa ca e timp de bucurie.

Si daca in casa am reusit sa organizam lucrurile anul trecut, a venit vremea organizarii curtii. Sotul meu a intrat intr-un proces de curatenie si eliberare a unor zone din curte in care se cam adunase lucruri pe principiul "poate mai e nevoie". 

Am descoperit un serial de curatenie pe Netflix cu Marie Kondo unde am gasit idei interesante de depozitare si organizare. Inca nu sunt convinsa cu depozitarea tricourilor in sertare pe orizontala dar as vrea sa incerc metoda pentru hainele de curte. Citesc in continuare carti despre sanatate (fizica, mentala, emotionala) si am revenit la croset. Am 3 bobine cu un fir colorat in rosu si verde, subtire, pe care le-am combinat intr-un sal simplu ce pare de craciun. Sper sa il termin pana atunci....

De saptamana viitoare intram iar la o tura de renovari. Am facut comanda de usa de la intrare. Urmeaza sa vina saptamana asta. Odata cu schimbarea usii imi doresc sa mai modificam cateva aspecte din hol cum ar fi pardoseala si incalzirea. Ma cam ingrozeste praful si nebunia care insoteste aceasta activitate dar imi imaginez cum va arata finalul si asta ma motiveaza. E ultima zona din casa care are nevoie de atentie. Asta nu inseamna ca nu vom mai gasi aspecte ce necesita atentie sau modificari in viitor. Dar odata cu holul incheiem procesul de renovare la interior. 

Si tot luna august a venit cu vesti bune, cu perspective frumoase a unor visuri aproape implinite. Suntem tot mai aproape de momentul in care fiecare isi urmeaza calea care aduce bucurie sufletului. Poate ca Dumnezeu le oranduieste astfel incat finalul de an ne va gasi pe fiecare pe aceasta cale. 

2 comentarii:

  1. Ca de obicei, gospodăria ta freamătă de activitate !
    Așa este cu uscăciunea acestei veri ... dar eu am avut parte de multă iarbă, buruieni 😀
    Îți doresc să ai spor în toate !
    Pupici ❤

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.