04 februarie, 2023

Februarie

 Nu am scris de ceva zile pentru că au fost multe bucurii ce trebuiau procesate. Pe lânga vești bune, februarie a început cu o bucurie domestică - a venit vițica și mi-a ocupat un pic de timp. Se pare că vacanța mea s-a cam terminat și intrăm în ritm alert de muls. Asta înseamnă că și unghiile mele revin la o lungime „zootehnică” care să nu mă încurce la muls. 

Tot în săptămâna ce tocmai se încheie a ajuns și cartea mea și deja a ajuns la primii cititori. Reacția m-a suprins plăcut. Mi s-a mai spus că am talent și că ar trebui să scriu carte dar cuvintele frumoase primite de la persoane care nu mă stiu/cunosc m-au lasat fara cuvinte. Chiar dacă eram decisă să continui să scriu, aceste reacții m-au făcut să fac planuri pe termen lung. Banuiesc că vor exista și critici dar fiecare vede atât cât poate așa că nici măcar nu merită băgate în seamă. 

Februarie e o lună de așezare. O lună în care fac planuri pentru primăvară și îmi ocup timpul cu lucru de mână, cu citit și scris bineînțeles. Nu imi doresc decât să mă bucur de tot ce mă înconjoară, de la oamenii din jurul meu până la animăluțe, de la căminul meu confortabil până la grădinile mele acum aflate sub zăpada, de plimbări mai lungi sau mai scurte în funție de vreme, de o carte bună sau una cu lecții, de andrele sau croșet, de filme sau seriale și de micul mare univers al internetului. 

Ca obiective clare pe februarie ar fi (1) finalizarea carții de scris, (2)implementarea de obiceiuri noi (activitate incepută in ianuarie) in ceea ce privește alimentația și mișcarea , (3)terminarea rochiei degrade, (4) de semănat câteva răsaduri de ardei iuți și (5) de terminat cărțile începute. Am planificate si cateva cursuri/seminarii atât fizic cât și online dar astea sunt deja obișnuințe. 

Afară ninge ca în povești, cu fulgi mari, pufoși și strălucitori. În casă focul arde vesel iar blănoșii stau tolăniți pe unde i-a prins vremea. Din bucătărie vin arome de ciobă cu perisoare si pârjoale dar și de pâine proaspăt scoasă din cuptor.

O duminică minunată duturor!


8 comentarii:

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.