un loc in care gandurile isi fac cuib, in care speranta ridica iubirea la rangul cuvenit.......
11 iulie, 2009
cascaval de casa
1.5 kg branza
2 litri lapte
1 pachet unt
un galbenus
o lingurita bicarbonat
sare
Am fiert 1.5 kg de branza in 2 l de lapte. Am dat la racit apoi am scurs. Separat am pus intr-un ceaunel un pachet de unt, am adaugat branza scursa, un galbenus de ou, sare si o lingurita de amoniac. Am mestecat continu la foc mic cca 20 min. L-am rasturnat in forma si l-am dat la racit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
e mai bun decit ala de la magazin eu am facut dupa aceasta reteta
RăspundețiȘtergereCred ca e vorba despre bicarbonat de sodiu, nu amoniac. In rest reteta e ok.
RăspundețiȘtergereEdyT.
RăspundețiȘtergereSigur dicarbonat de sodiu,nu de amoniu,ca da gust si miros pestinent si acid. Plus ca dicarbonatul de amoniu este toxic. Mare grija daca vreti sa dati asa ceva copiilor. ( Dicarbonatul de sodiu este o sare,in timp ce dicarbonatul de amoniu este un cimpus anorganic de laborator...!)
In rest reteta este Ok si eu o folosesc de ceva vreme. Este mai economica si suntem siguri ce contine. Adica fara E-uri. Succes.
Avand in vedere ca la caldura din bicarbonatul ala de amoniu amoniacul se evapora nu prea cred ca e cazul sa ne precipitam. Ah, da, si bicarbonatul de sodiu tot un compus anorganic e si tot de laborator. Iar bicarbonatul de amoniu din punct de vedere chimic este tot o sare.
RăspundețiȘtergereIn apa, acest bicarbonat de amoniu se descopune dupa cum urmeaza:
NH4HCO3 → NH3 + H2O + CO2.
Bulele care se observa sunt intocmai cele doua gaze care se evapora: amoniacul si dioxidul de carbon.
Este din punctul meu de vedere mai bine a folosi bicarbonatul de amoniu decat cel de sodiu, pentur ca sodiu fiind metal, ramane in constitutia preparatului si atunci trebuie avut in vedere a se folosi mai putina sare.
buna si cat ati iese ca cantitate?totusi costa toate incredientele.
RăspundețiȘtergereImi pare rau, dar nu am cantarit niciodata rezultatul. Nu am calculat o eficienta economica ci m-am gandit doar la sanatate. Fiind facut in casa stiu sigur ca nu sunt adaosuri de culoare, stabilizatori si alte E-uri. Si il fac de regula, din branza care ramane prin frigider (la mine nu se mai mananca casul sau branza dulce daca a stat o zi-doua in frigider)...
RăspundețiȘtergere