27 iulie, 2009

porumb in lapte pe iarna


imi place porumbul in diverse mancaruri asa ca am descoperit 2 variante de "conservare"
Prima e pentru a-l adauga in tocane. Deoarece se fierbe in momentul gatitului se congeleaza fara alte operatii: se taie boabele de pe stiulete, se pune la pungute mici si apoi la congelator. Nu se decongeleaza. Se pune direct in oala.
A doua varianta e pentru salate (boef sau altele). Se fierbe pe jumatate, se curata boabele de pe stiulete dupa ce s-a racit si se congeleaza. Daca se fierb bine si apoi se congeleaza isi pierd din gust si din aroma. Se decongeleaza incet inainte de folosire. Eu las pungutele in frigider o noapte inainte de folosire pentru decongelare inceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.