27 octombrie, 2021

Final de octombrie

 O zi calda de toamna. Un soare caldut, a carui raze se strecoara printre crengile golite ale copacilor incalzind natura. Pisicile si cateii stau tolaniti la soare, fiecare pe unde a gasit. Uneori se anima si se lasa cu zbenguiala prin curte. Purcelusii stau aliniati sa ii incalzeasca soarele. Doar vitelul priveste curios prin usa deschisa, la joaca blanosilor. Dumitritele sunt reginele sezonului. Cele albe se vad de la distanta, in timp ce coloratele se pierd in marea de culori a frunzelor.
Cu fiecare zi ne apropiem de finalul toamnei si incercam sa bifam cat mai multe activitati din gospodarie. Ultimile pozitii de pe lista sunt ocupate de porumb. Recoltatul, stivuitul si depozitatul porumbului marcheaza finalul sezonului. Apoi e aratura de toamna si poate veni zapada. Dar pana ajungem acolo mai sunt mici proiecte de constructii, in mare parte finisaje si curatenia din curte.
Din pacate trec printr-o perioada mai dezorganizata. Cu un mare chef "de nimic si nimeni" sau de "ascuns intr-un colt pana va trece". Interesant e ca ma bucur mai degraba de chestii marunte decat realizari mai mari. Cele mari, mi se par ca vin cu responsabilitati noi sau aduc dupa ele alte proiecte. Iar asta ma cam copleseste sau poate faptul ca ma simt obosita de vremurile astea tulburi ma face sa le vad asa. Inca nu am gasit solutie la dilema asta dar lucrez la organizare si la relaxare. Din pacate, situatiile neclare si imprevizibile ma fac irascibila iar adaptarea la regulile schimbate peste noapte ma cam epuizeaza. Nici scrisul nu se mai leaga. Chiar daca idei sunt multe, prezenta pixului sau a tastaturii le intimideaza, si cuvintele se blocheaza undeva pe drumul spre foaie, fie ea de hartie sau digitala. Incepusem un proiect interesant care s-a blocat pe la jumatate. Ma gandesc ca poate are nevoie de timp sa se maturizeze. Parea un pic cam copilaresc...
Mi-am regasit bucuria de a gati in schimb. Mai ales ca toamna e foarte generoasa iar posibilitatile sunt inepuizabile. Ier filmele de Craciun ma fac sa ma gandesc la decoruri si planuri de sarbatori. As vrea ca anul asta,  mai schimb cate ceva din "traditiile" casei, cum ar fi lista de bucate sau cea de prajituri. Clar ca tot cozonacul va fi vedeta dar pe langa el cred ca mai e loc si de noutati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.