26 noiembrie, 2022

Jurnal de recunostință - 6

 O dimineață de sâmbătă de toamnă târzie. E rece si înghețat. Gazonul scârțăie sub tălpi. Se anunță o zi cu soare și nori dar rece. Temperatura va urca până la 5 grade in termometre. Sper ca vântul să fie cuminte pentru că am planificată ceva treaba prin curte. Mai am de tăiat din dumitrițe si de pregătit trandafirii de iarna si poate reușesc să scot și bulbii de gladiole. Asta pe langă faptul că vine meșterul la frigiderul care a decis să se odihnească putin, zilele trecute. Sper să își revină după ce e băgat în seamă de mester.

Cana de cafea stă cuminte pe masă supărată că a fost înlocuită de una de ceai. Zilele trecute au fost câteva situații mai neplăcute iar tensiunea mea a crescut. Încerc să mă liniștesc și să mă bucur de finalul de lună. Credeam că nu mă mai afectează unele atitudini/afirmații dar se pare că mai am răni nevindecate dacă încă mai apar situații de genul asta. 

Zilele trecute, am gasit la DM un calendar de advent cu ceaiuri marca lor proprie si am luat cate unul pentru fiecare. Apoi, la Kik am gasit clestisori de advent si pungute colorate mici. Am mai scos si câteva mesaje motivationale si am organizat un calendat de advent pentru întrega familie cu mesaje motivaționale si ceaiuri. 

Si dacă tot au fost zile de plimbare mi-am luat si agendă pentru 2023, una datata pentru uz zilnic în care am prins si calendarul ortodox (cărticică). Un pix cu figurina în coadă si câteva lipicioase cu motive de crăciun au completat ziua de mofturele si alinturi. Păcat că  m-am lăst influiențată de comentarii răutăcioase. Că unii oameni nu se vor schimba nicioadată am învățat dar nu reușesc să mă dezvăț să sper că cei dragi vor mai învăța câte ceva de la viață și că vor vrea să se bucure de ea. Dar se pare că sunt mai interesante conflictele, le dă un sentiment de superioritate pe moment iar apoi pot face pe victimele. Obositor stil de viață. Bine ca la mine acasă e cald, animalutele ne dau motive de bucurie mereu iar apropierea sărbătorilor de iarnă ne umple sufletele de liniște.

5 comentarii:

  1. Super dragalas renul din prima poză. Sper că mesterul reuseste să pornească frigiderul.
    Interesant calendarul cu ceaiuri. Mă gandeam la un moment dat sa fac un astfel de calendar dar nu aș fi avut arome pentru fiecare zi. Ca fapt divers, am vazut o reclema cu un calendar de advent cu bere. interesant, dar destul de scump.
    Au aparut acum calendare de advent cu tot felul de lucruri, ciocolata, bijuterii, ceaiuri, bauturi,chiar si cosmetice.
    Si eu mi-am luat agende pentru anul viitor si pentru mine si pentru fete, nedatate, sa le transformam in bujo-uri. Sper să am timp sa le desenez pentru tot anul. Asta mi-au cerut fetele de Craciun, sa le fac agendele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain cadou au cerut fetele! Spor si inspiratie sa fie!
    Tot la DM am vazut calendare mari de advent cu diverse produse. La Irina am citit în anii trecuti despre cel cu ceaiuri. Marge in post iar faptul că sunt arome diferite il face interesant. Pretul (11 lei) il face si mai interesant. :)
    O duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa intreb > ce este DM? Am mai citit și la tine si cred că si la Irina, dar nu stiu ce e. Poate exista si pe la mine, că la acel pret este ideal. Cel de bere i l-as fi luat sotului, dar e 420 lei. Cam piperat dupa parerea mea.

      Ștergere
    2. https://www.dm.ro/ e un magazin pe care il gasesti pe la mall. Au cosmetice, naturiste, parfumuri si detergenti.

      Ștergere
    3. Mulțumesc. Ma gândeam că vreun magazin. Nu obișnuiesc sa .erg în Mall, dar o sa meargă în curant domnișoara mea. Cred că o trimit sa caute.

      Ștergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.