27 august, 2023

Fila de jurnal si intentii pentru septembrie

 O dimineata calda de final de august. 

Temometru se incapataneaza sa arate 30 gr C mai tot timpul. Somnul e un pic agitat iar dimineata nu vine cu acea stare de odihna de dupa un somn bun. Pentru mine asta inseamna o durere surda si continua de cap. Ieri am hoinarit un pic pe blog si am gasit aici ca anul trecut pe vremea asta inca imi cautam drumul si ne pregateam de schimbat usa de la intrare. A trecut doar un an de cand am descoperit un curs de dezvoltare personala si o doamna care nu povestea despre solutii miraculoase ci doar de munca cu sine si de perseverenta. A fost un impuls de moment sa ma inscriu in cursurile ei si iata, ca dupa un an doar, lucru cu mine a dat roade. Privind in urma vad multe momente de indoiala, de nesiguranta, de furie uneori cand mai gaseam o amintire ce ma rascolea si cand imi doream sa nu fi deschis cutia cu emotii, dar si de bucurie cand mai depaseam o etapa, de liniste sufleteasca si de implinire. Inca sunt in plin proces de evolutie, inca mai sunt amintiri care ies la suprafata, inca mai trec prin perioade de tristete doar ca ele sunt mai scurte si acum stiu ca merita sa trec prin ele pentru ca urmeaza starea de bine. Acum, provocarile vietii le privesc cu curiozitate si nu cu incrancenare iar starea de „lupta” am inlocuit-o cu o stare de „joaca”. Zilele astea am descoperit domeniul in care vreau sa ma formez in continuare dupa terminarea acestui curs, un domeniu ce m-a fascinat in adolescenta dar pe care l-am inchis intr-un vis si l-am pus la naftalina. In acelasi timp am gasit si o zona din viata mea unde mai am de lucru si am inceput sa caut informatii, dar despre asta o sa mai scriu in postarile viitoare. 

In gospodarie treburile sunt un pic in urma, august a fost incarcat de emotii iar asta ne-a cam ocupat tot timpul si se vede in cantitatea de buruieni din gradina, numarul mic de borcane din camara si dezordinea de peste tot. De saptamana viitoare vreau sa imi organizez un pic altfel timpul astfel incat sa ma pot ocupa si de gospodarie. Orele mele de curs vor fi distribuite altfel, asa ca mi se elibereaza ziua de sambata, zi ce este destinata curateniei in casa si eventual socializarii in comunitatea din care facem parte.

In gradina au inceput sa se coaca ardeii si vinetele, rosiile imi ofera sansa de a face bulion cam din 3 in 3 zile, se pare ca si ardeii iuti dau semne de coacere asa ca luna septembrie va incepe cu un maraton borcanicesc. 

Vreau ca septembrie sa fie cu:

- organizarea casei

- pregatirea casei pentru sezonul rece (verificat instalatia de incalzire, curatat cos, mici reparatii)

- o curatenie generala in casa si decoratiuni de toamna

- maraton de borcane pentru camara (zarzavaturi, bulion, muraturi, dulceata)

- pregatirea unei provocari de toamna in grupul de FB si aici, pe blog

- reducerea stocului de carti de pe noptiera cu minim o carte pe saptamana.

Voi ce intentii aveti pentru luna septembrie?



7 comentarii:

  1. Corina, temperaturile mari din termometre, 37 grade zile intregi, au făcut ca și eu să stau cam rău la conservarit. Îmi propusesem că august să fie dedicata acestei activități, iar început de septembrie să fie de concediu. Nu s-a potrivit, așa că încep cu concediul 🤣🤣🤣 și pornim la umplerea cămării începând cu 15 septembrie.
    Abia aștept provocarea de toamna de pe blog și să particip la ea.
    Și sper sa ne povestești și despre domeniul care te-a fascinat și cum îl vei scoate de la naftalină.
    Te îmbrățișez cu drag și îți doresc spor la treabă, dar și la scris.🤗🤗❤️❤️🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Concediu placut iti doresc! Sa te intorci cu bateriile incarcate. Din cate imi amintesc, la voi toamna va fi cu evenimente si emotii...
      Multumesc ca ma urmaresti si ca participi la provocarile mele!

      Ștergere
  2. Cum se numește grupul de pe Facebook?
    Mult succes îți doresc in tot ceea ce ți-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! te astept aici: https://www.facebook.com/groups/primazi

      Ștergere
  3. Multă sănătate și spor în tot ceea ce ți-ai propus! Mă regăsesc și eu în mare parte din intențiile tale pentru prima lună de toamnă.
    Doamne ajută și o toamnă rodnică îți doresc!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.