26 septembrie, 2022

Fila de jurnal 26/9

 O zi frumoasa. O zi de toamna timpurie, calda si colorata. Drumul in oras la dentist mi-a ocupat toata dimineata. Imi e groaza de mers la dentist. O teama irationala capatata in adolescenta. Relatia mea cu dintii mei a fost mereu furtunoasa inca de pe la 12 ani. Ca si cea cu dentistul mamei. Asa ca mai tarziu am fugit cat am putut de stomatologie. Dar am intalnit oameni profesionisti la nevoie. Cand am revenit la Roman, Doamne Doamne mi-a scos in cale un om care face cu pasiune meseria asta. Si e relaxanta fiecare vizita . Chiar daca durerea mai persista, face tot posibilul sa imi salveze fiecare dinte cu probleme. Dar panica mea irationala tot apare si tot aman vizitele la el pana cand chiar nu se mai poate. Si il provoc sa faca minuni. Si face. Chiar daca uneori asta inseamna sa rad cu gura amortita de anestezie.

In gospodarie, astazi, pe langa cules nucile si alunele date jos de vant, am recoltat si curatat varza impreuna cu Matei. E iarasi o premiera ca pun la murat, varza din gradina. Am facut si in anii din urma dar doar de mancare. Pentru pus la murat cumparam din piata sau de la masinile ce treceau prin sat. Si am gasit si 2 sfecle rosii pentru pus in varza murata. E al doilea an in care sfecla rosie nu merge. Fiecare an e cu plusul si minusul lui dar pe total, anul asta e pe un mare plus.

La hol, azi au venit pervazele la usi. Chiar daca usile de interior nu le-am schimbat, ca sa poata finisa peretii, a fost nevoit sa scoata pervazele. Asa ca am luat altele noi, in ton cu noua imagine a holului. Iar usa schimbata, de astazi are glafuri noi si drepte.

Si pentru ca miroase a toamna, si ciocolata calda de seara merge mai bine ornata, mi-am luat un tub de frisca. Nu e foarte sanatos dar e un alint deci e permis...

7 comentarii:

  1. Si eu am aceeasi groaza de dentist si las totul pana in ultimul moment. Acum, chiar am gasit o doctorita stomatolog foarte buna si draguta, dar tot nu imi da inima ghes sa merg mai des. Caut tot felul de justificari, care de care mai copilareasca.😂.
    Abia astept sa ne arati holul terminat.
    Spor la treburile de toamna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din fericire, m-am impacat intotdeauna cu dentistul, inca de pe la 7 ani cand am fost prima data. Chiar imi făcusem un obicei și mergeam la control cel puțin anual și eu și fetele. Pandemia însă mi-a schimbat acest obicei(si încă multe altele) și cumva nu mai reușesc să mă mobilizez să merg absolut deloc.
    Și la mine în gradină în fiecare an e ceva care merge foarte bine si ceva care merge mai prost. Per tottal mereu e bine, s-au am învățat să fiu mulțumită cu ceea ce s-a făcut.
    Spor la treaba în continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate pandemia a schimbat multe.... dar poate asta ne-a facut sa fim mai atenti la noi insine....

      Ștergere
    2. Din punctul asta de vedere mi se pare ca ma neglijez. Inca i se pare un obicei sanator acela al controalelor medicale regulate, dar din pacate faptul ca un timpnu am putut merge, apoi teama de a merge, am intrat ața într-o stare din care nu reușesc să mă mobilizez să ies.

      Ștergere
    3. Poate e nevoie de un ”control” al sufletului intai. Pe care l-ai inceput daca ai dat vinovatia la o parte....

      Ștergere
    4. Poate ca ai dreptate, dar si dacă o fac, cred că o fac cand voi simți nevoia și oarecum intr-un fel care să nu-l conștientizez că e un control al sufletului.

      Ștergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.