28 septembrie, 2022

Fila de jurnal 28/9

 Ieri a fost o zi minunata. Soare cald, vreme frumoasa. Chiar daca dimineata a venit cu mirosul ploii de peste noapte si o ceata densa. A fost o dimineata de toamna. La fel ca cea de astazi. 

Ieri a fost o zi spornica. Am inceput cu rosiile. Am cules ce a mai ramas pe rugi, am strans aracii si am smuls rugii. Mai am de strans sistemul de irigat si zona e curata. Dupa ce am sortat rosiile, am constata ca am jumate coapte si jumate crude sau semicrude. Am analizat situatia si am pus de o tocana de legume. Am gasit si cativa dovlecei, am scos morcovi si am cules ardeii mici si patati si a iesit un ceaun mare de tocana. Pentru ca am fiert afara la foc pana s-a intunecat, a ramas sa o condimentez si sa o pun la borcane astazi. Apoi am sortat o parte din varza si am pus impreuna cu baietii o putinica de varza de murat la beci. Varza mai mica vreau sa o rad impreuna cu niste morcovi si un pic de telina si sa o pun la murat in borcane. Sper sa reusesc astazi. Am gasit si ceva marar verde prin gradina numai bun pentru varza. Si cam atat pe ziua de ieri. 

Astazi am o lista lunga cu treburi mai ”de casa”: de curatat mocheta din salon care e pe bara, de spalat o traversa pentru ca se anunta ultima zi cu temperaturi de 24 de grade, de spalat rufe etc. Astea pe langa restantele de ieri (tocana de pus la borcane si varza taiata la murat). Si daca tot sunt cu varza ma tenteaza si o varza la ceaun cu mamaliguta calda si ardei iute la masa de pranz.

Distractia mare e ca mai toate treburile le fac cu pisici mici printre picioare si e musai sa ma uit cu atentie pe unde calc. Daca nu sunt pisiscii singur e catelul, deci tot un blanos care ma incurca.

Ieri mi-a amintit cineva intr-o postare pe FB ca durerea de masea apare cand ai ”un dinte impotriva cuiva” asa ca am facut sapaturi in mintea mea sa vad cine ma irita atat de tare. Cred ca am descoperit deoarece durerea a inceput sa cedeze. Mai am de gasit atitudinea potrivita ca sa ma aleg cu o plomba definitiva cat mai repede. Stiu ca pentru unii suna amuzant acest punct de vedere dar am invatat cu multi ani in urma ca durerile fizice vin din ganduri si emotii neexprimate. Acel bagat sub pres despre care se vorbeste in psihologie. La un moment dat gunoiul emotional nu mai incape sub pres si isi gaseste drum spre exprimare fizica daca nu reusim sa o verbalizam.

Sa avem o zi spornica si cu gaduri de recunostinta pentru tot si toate!

4 comentarii:

  1. Eu am scos roșiile de la începutul lunii, nu prea mai aveam ce pastra de ele, nici verzi nu am adunat mai mult de un castronel Le- mai pastrasem pe cele din solar, dar și pe acestea le-am scos weekendul trecut că vreau sa pun salata și ceapă pentru sărbători. De aici am ales ceva mai multe gogonele si castraveti care au ajuns la murat impreuna cu ceva sfeclă roșie. Cred că la mine e primul an dupa muuuulți în care s-a facut mai bine sfecla roșie
    Mult spor la treburi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfecla rosie e cam mofturoasa... Visez si eu la un solar dar nu stiu cand se va incadra in buget. Credeam ca in toamna asta dar s-au schimbat planurile....

      Ștergere
    2. Da, chiar mofturoasă. Solarul meu e micuț, tot din cauza bugetului, dar atât cât e e super pentru roșii și castraveți.

      Ștergere
    3. Tot dupa unul micut ma uit si eu. Doar pentru casa.

      Ștergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.