14 octombrie, 2022

Fila de jurnal 14/10

 O noua dimineata umeda de toamna. In casa s-a mentinut caldura iar cafeaua completeaza tabloul diminetii. Pisoii mici sunt din ce in ce mai jucausi iar motanelul Junior e mai galagios decat tatal sau. Miauna sa il iau in brate de cum ma vede iar dimineata "povestesc" amandoi ce au facut peste noapte pe diverse tonuri.

La provocarea toamnei, saptamana asta m-am ocupat de linistea sufletului meu. Activitate sustinuta si de cursurile de dezvoltare personala si de activitatile de toamna. Am ascultat muzica tot timpul si lumanarile au fost nelipsite. In plus am lucrat la identificarea tiparelor mentale din dialogul interior si inlocuirea lor. De exemplu aveam obiceiul de a spune ca "nu mai pot" cand oboseam (cred ca preluat de la mama din copilarie) si acum ma corectez inlocuind cu "sunt un pic obosita dar multumita de ce am facut". Sau "ar trebui sa....dar cand vom avea bani" l-am inlocuit cu "mi-ar place sa .... cat de curand". Si tot la capitolul curatenie in ganduri am descoperit ca am obiceiul de a zice ca "nu am facut nimic" fie la final de zi fie cand ajut pe cineva asa ca, la final de zi, imi notez tot ce am facut peste zi multumind ca a fost o zi spornica (trec si ce am facut pentru mine - citit, crosetat, etc) iar cand ajut pe cineva si imi multumeste ii amintesc ca am facut cu drag. Si bineinteles ascult muzica. Dimineata e cu muzica celor mai frumosi ani:


Iar seara imi place mai lina:

Si daca in cadrul provocarii se vorbea si de curatenie in diverse zone, eu mi-am pregatit bucataria de vara pentru toamna. Adica am facut curatenie generala cu sters dulapuri in interior si exterior, reorganizat unele rafturi, verificat perioade de garantie, tras dulapurile de jos si curatat in spate, sters si depozitat diverse instrumente/aparate (de ex masina de bulion) pe care nu le voi mai folosi pana la vara, reorganizat congelatorul, curatat soba si pregatita de foc si pus covorase pentru ca incepe sa se simta frigul la picioare pe gresie. Mai am de treaba o zi doua la detalii (sters geamuri, calcat si pus perdea, filtru la hota, etc) si apoi ceva decoruri de toamna saptamana viitoare. 
La capitolul gradini, cea de radacinoase e pregatita de arat si am inceput curatarea la gradina cu fasole. Dureaza mai mult pentru ca adun doar cat sa asigur o masa la capre. 
La capitolul lucru de mana am desirat in 2 ore salul in culori de craciun pentru ca era un pic cam mic si cam dens. Acum il refac cu un croset mare, de lana si imi place pentru ca iese pufos si clar mai mare. Lucrez in paralel si un sal de lana in culori de toamna mai gros.
O zi binecuvantata tuturor!


7 comentarii:

  1. Uau, ce harnica ai fost!!! Câtă energie! Trimite-mi și mie puțină! ☺️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patru zile la o bucatarie nu as zice ca am fost harnica... si mai am cel putin o zi de migaleala. Nu stiu cum, dar cand zic ca e gata mai vad ceva de bibilit....

      Ștergere
    2. Am primit dar nu știu cum se face că tot ce fac dispare in maxim o ora.☺️
      Și eu am avut în plan să curăț bucătăria dar nu am reușit mare lucru.

      Ștergere
    3. nu i-a venit randul. Si a mea a stat pe lista de asteptare o vreme....

      Ștergere
  2. Se spune ca ”Dumnezeu se distreaza cand noi ne facem planuri pentru ca El le are pe ale Lui”.
    Atunci cand nu ies treburile cum vreau eu sau cand vreau eu ma gandesc ca doar l-am facut pe Dumnezeu sa zambeasca si ca le voi face cand va vrea El. Atunci ies cel mai bine si mai usor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie îmi place să ascult uneori muzică în timp ce fac treabă. Nu ascult un anumit tip de muzică în anumite momente ale zilei, ci mai degrabă ceva legat de starea sufletească din acel moment. Primul set prezentat de tine e și prin playlisturile mele. Celalalt nu-l stiam. Supa bine, cel putin atat cat am ascultat din el.
    Spor la treburi în continuare.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.