14 noiembrie, 2021

noiembrie 14

 De regula duminica e zi de odihna. Fie e activa si atunci plecam la plimbare sau la cumparaturi, fie e pasiva si se lasa cu citit sau filme. Azi in schimb e zi de organizare si de (re)facut liste. Am facut ceva comenzi cu plata la livrare care intarzie si trebuie sa pun banii deoparte ca nu cumva sa raman fara. Apoi mai avem de platit cateva arenzi la teren si am de refacut calculele. Marti e zi de platit facturi si vreau sa le centralizez. Lista de "trebuie" pentru activitatile de toamna are nevoie de actualizare ca si cea cu "trebuie" pentru reamenajarea casei. Iar la final as vrea sa initializez (ca la programele IT a lui Matei) lista cu "trebuie" pentru postul Craciunului. 
Asa ca mi-am facut o ciocolata calda alba intr-o cana de craciun, am pregatit pixurile si culorile, jurnalele si planurile si la treaba. Ma tenteaza ceva colinde romanesti dar cred ca voi merge pe cantece de craciun in engleza. De la Matei din camera, deja se aud cantece cu clopotei in diverse limbi (poloneza, ceha, germana....). 
In semineu focul trozneste vesel, am aprins si o lumanare parfumata iar din cuptor miroase a caramel de la crema de zahar ars.
In postarile precedente spuneam ca provocarea de noiembrie are si un rol terapeutic pentru mine. Cautand zilnic teme si imagini pentru postarea zilei, am reusit sa ma scutur de noianul de griji si scenarii pesimiste in care ma adanceam pe zi ce trecea. Prinsa in vartejul de "trebuie" la care se adauga stirile pesimiste, scenarii in care am putea functiona oarecum normal si problemele celor din jur pe care le ascult zilnic, nu reuseam sa mai vad frumusetile fiecarei clipe. Si ca in povestea celor 2 lupi, hraneam doar lupul negru (cu griji si nevoi) si nu prea imi  mai ramaneau resurse sa il hranesc si pe cel alb (cu bucurii marunte). Cumva, postarile zilnice m-au ajutat sa il tin doar pe cel alb in forma asa ca ii multumesc din nou Irinei pentru provocare dar si Mihaelei si celorlalte bloguri care s-au alaturat provocarii.
Si daca tot am amintit de  Irina, ieri am incercat reteta ei de dovleac umplut. A iesit foarte buna si a fost apreciata de baieti. Mai am un dovlecel portocaliu mai mic pentru o varianta de post. 
Afara s-a lasat rece. Soarele s-a ascuns si vine un aer rece, de zapada, de pe munte.
Pe bloguri am gasit deja articolele despre craciun pe care le atasez pentru inspiratie:

https://thesassybarn.com/2019/12/25/diy-swags/


https://www.craftberrybush.com/2021/11/diy-amber-glass-christmas-ornaments.html

https://www.ellaclaireinspired.com/cheap-christmas-ornaments/

https://www.ellaclaireinspired.com/diy-vintage-santa-ornament-free-printable/

https://inspiredbycharm.com/diy-paper-star-garland/

https://www.frenchcountrycottage.net/2021/11/vintage-christmas-ornaments.html

https://handmadefarmhouse.com/7-inexpensive-christmas-decor-ideas/

https://www.zevyjoy.com/my-home/how-to-decorate-for-christmas-on-a-budget/

https://cityfarmhouse.com/2021/11/botanical-christmas-village.html




4 comentarii:

  1. Zilele trecute ii povesteam fetei mele de cei doi lupi si ii aminteam ca doar de ea depinde care invinge.
    Tot la capitolul liste sunt si eu la ora asta. Incerc sa ma organizez pentru maine. Mult spor la organizare si tie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru idei. Ghirlanda cu stețule o voi face cu copiii mei.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.