09 noiembrie, 2021

Noiembrie 9

 O dimineata inchisa, umeda si intunecata. A plouat un pic peste noapte si se anunta ploaie si pe astazi. O ploaie mocaneasca de toamna. Era mare nevoie de ea. 

Sunt somnoroasa iar cafeaua gustoasa facuta de sotul meu inca nu si-a facut efectul. Ma gandesc la treburile saptamanii acesteia si incerc sa le planific in functie de vreme. Suntem un pic intarziati cu porumbul. E o activitate care depinde de vreme si de multi oamenii  asa ca e mai greu de armonizat programul. Speram sa se suprapuna pe a doua jumatate a saptamanii astfel incat duminica sa ne gaseasca linistiti din punctul asta de vedere. Pana atunci am de re-organizat coserul de porumb. Mai avem porumb stiulete ramas de anul trecut asa ca trebuie compartimentat pentru a nu-l amesteca cu cel de anul acesta. Si daca iese un pic soarele as vrea sa scot pastarnacul din pamant. E destul de mare si cum pamantul era uscat nu l-am putut scoate pana acum. Tot la capitolul "trebuie" e si tarcul vitelului din grajd. A crescut si are nevoie de "camera" lui. Si printre treburile de pe afara avem de finalizat renovarea camerelor. 

Ma bucura faptul ca nu sunt stresata sau panicata. In anii din urma as fi fost extrem de panicata din cauza intarzierilor si a treburilor nefinalizate. Acum simt ca toate se vor aseza la locul lor indiferent de starea mea de spirit. Si e important ca eu sa ma bucur de fiecare zi. Imi place emotia anticiparii sarbatorilor de iarna. Ideile de amenajare se aseaza si ele incet, incet. Daca pana de curand aveam o gramada de idei amestecate si uneori antagonice, acum parca se limpezesc gandurile si se evidentiaza starea de spirit a casei pe care mi-o doresc pentru familia mea. 

O saptamana spornica!

2 comentarii:

  1. Iti doresc sa iti iasa toate asa cum le ai in viziunea ta.
    Nici eu nu ma mai strezez ca nu le-am facut unee treburi la timp. Am ajuns la concluzia ca nu se rezolva oricum mai repede daca ma stresez eu, si oricum stresul si agitatia mai mult imi pun bete in roate si ma intarzie parca mai mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa. Cu cat ma stresez mai tare cu atat dau de piedici mai multe. Plus ca nu ma mai pot bucura la final....

      Ștergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.