18 noiembrie, 2021

Noiembrie 18

 O dimineata mohorata si rece. E ceata si miroase a iarna. In casa arde focul. Inca e racoare asa ca sosonii si salul insotesc cana de cafea. Au ajuns si siropurile-arome de cafea, am mutat si expresorul din bucataria de vara in cea din casa asa ca mirosul de iarna a invadat si casa. Ca sa nu spun ca ieri am asezat instalatia cu globuri de zapada pe grinda din salon. Are nevoie de o prelungire la stecher dar imi place mult cum arata. Probabil voi schimba si tema ghirlandei din brad artificial pe care o pun de obicei la grinda din rosu-auriu in alb-argintiu. 
Ieri am mai facut un pas mic la amenajarea din casa: lacuit grinda si dat startul la vopsit usi. Prima a fost cea de la baie. Urmeaza cea de la bucatarie astazi... Baietii au pus tapetul din salon si au luat materialele pentru glafurile de la camera lui Matei. Asa ca de maine intra camera lui in renovare. Nu a intrat mai devreme pentru ca astazi, mai pe seara, are un examen partial. Nu stiu ce mai bucura mai tare: sarbatorile de iarna sau acest drum spre sarbatori. 
Cand eram mica, tata isi gasea ceva de renovat/schimbat in saptamana anterioara sarbatorilor. De cele mai multe ori cand mama se apropia de finalul curateniei. Si o luam de la capat in ultima zi. Probabil de acolo am ramas cu pitici pe creier ca trebuie sa pun perdelele si covoarele in ajun. Dar se pare ca am ramas si cu obiceiul de a reamenaja in apropierea sarbatorilor. Oricum la tara se da cu var in casa in preajma sarbatorilor deci m-am integrat :). 
O zi spornica si vesela tuturor!
cam asa ar trebui sa arate ghirlanda mea 


Un comentariu:

  1. Eu am patit cu sotul cand ne-am mutat, facusem curatenia aproape toata inainte de Paste ca sa-mi ramana doar bucatele de preparat in ultima saptmana. Si-a luat sotul concediu si a decis ca trebuie sa finisam balustrada de lemn, adica chituit, sflefuit, smirgheluit apoi lacuit. Tot praful ala de la slefuit s-a dus in toata casa aproape, asa ca am luat-o de la capat. Noroc ca nu are in fiecare an asa amenajari. In schimb il astept eu mereu cu perdelele spalate si calcate sa le puna la loc.
    Chiar am crezut ca e ghirlanda ta. Cred ca o sa arate minunat.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.