O noua miniatura e gata.
Urmeaza inramatul.
Schema am descarcat-o mai demult de pe http://www.lucrudemana.com/forum dar nu o mai am in calculator. Primit sa o postez cand dau de ea.
un loc in care gandurile isi fac cuib, in care speranta ridica iubirea la rangul cuvenit.......
09 august, 2012
08 august, 2012
Pepenele rosu: un fruct miraculos
Pepenele rosu este unul
dintre fructele cele mai bogate nutritional și mai
la îndemana. Este cunoscut pentru calitatile sale medicinale care pot usura
simptomele unor afectiuni precum astmul, arteroscleroza, diabetul, cancerul de
colon, artrita. Pepenele mai este recunoscut pentru bariera impotriva
radicalilor liberi, responsabili de ingrosarea vaselor de sange și apariția bolilor cardiovasculare.
Cel mai ridicat nivel de
licopen se gaseste in pepenele rosu, rosii, ardei iuti rosii, grepfruit rosu,
sfecla rosie, ridichi de luna, mere rosii, struguri rosii si vin, piersici si
caise. Pepenele rosu are cea mai mare concentratie de licopen comparativ cu
oricare alta leguma sau alt fruct proaspat. Culoarea rosie a pepenelui este
data tocmai de licopen.
Pe langa faptul ca are o
mare cantitate de antioxidanti extrem de folositori pentru sanatatea noastra,
pepenele rosu este o pretioasa sursa de aminoacizi. Unii dintre aminoacizii din
compozitia pepenelui rosu au un rol deosebit de important in diviziunea
celulara, cicatrizarea ranilor si curatarea organismului de amoniac.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de pepene rosu:
- 30 kcal.
- Carbohidrati: 7.5 grame.
- Proteine: 0.6 grame.
- Carbohidrati: 7.5 grame.
- Proteine: 0.6 grame.
Pe langa faptul ca este delicios, pepenele rosu satisface
setea si are multe beneficii pentru sanatate.
Indicat
in bolile de rinichi
Persoanelor care sufera de boli de rinichi, exceptie fac
cele cu insuficienta renala, li se recomanda o cura de pepene rosu de cel putin
zece zile pe luna in perioada vara – toamna, cat este sezonul lor. Acestia
trebuie consumati proaspeti, imediat dupa recoltare.
Deoarece pepenele este un purificator extrem de puternic, se
recomanda cure lunare de 10 – 20 de zile celor care sufera de reumatism,
perioada in care sa se faca si gimnastica medicala recuperatorie.
Pepenele
protejează vazul
Deși oamenii spun adesea să mâncăm morcovi pentru a ne menține o vedere bună, acum se pare că fructele sunt și mai importante, la maturitate. Dacă se consumă 3-4 porții de pepene roșu pe zi, riscul de degenerare a calității vizuale la adulți scade cu până la 36%.
Efecte
asemănătoare pastilelor Viagra?
În pepene, regăsim pe lângă licopeină, și beta caroten și citrulina – ale cărei beneficii se pare că reflectă asupra
relaxării vaselor de sânge, la fel ca și pilulele de Viagra.
Citrulina se transformă în arginină prin anumite enzime,
adică într-un antioxidant care face minuni pentru inimă și sistemul circulator, menținând și un sistem imunitar ridicat.
Arginina relaxează vasele de sânge, la fel ca și pastilele Viagra, tratând disfuncțiile
erectile și chiar prevenindu-le. În plus, prin consumul de pepene roșu, toxinele din corp se elimină rapid, iar pacienții care suferă de diabet de tip 2 și
rezistență la insulina își îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.
Proprietati
de combatere a cancerului
Introducand cantitati mai mari de pepene rosu in dieta voastra
veti preveni si combate aparitia cancerului. Iar asta are loc datorita
continutului ridicat de antioxidanti. Antioxidantii din pepenele rosu sunt
foarte concentrati si omoara radicalii liberi cancerigeni. Acesti antioxidanti
ajuta la prevenirea afectiunilor inimii si cancerului de colon. Orice aliment
care lupta impotriva cancerului ofera mari beneficii pentru sanatate.
Deliciosul pepene rosu este o sursa inepuizabila de nutrient
si pentru ten. Pe scurt, iata cum ne ajuta pepenele rosu sa avem o piele fina
si stralucitoare contine apa in proportie de 90% asta inseamna ca pepenele rosu
hidrateaza tenul, stimuleaza productia de colagen si confera fermitate pielii;
acizii din pepene au proprietati exfoliante; are efect diuretic si curata
corpul de toxine, lasand pielea luminoasa.
Poti folosi pepenele rosu in combinatie cu alte
ingrediente pentru a prepara cateva masti
faciale minune cu care sa tratezi diferitele
probleme ale tenului!
1. Masca cu pepene rosu si miere pentru ten uscat.
Amesteca o lingura de suc de pepene rosu cu o lingura de miere si aplica masca
pe fata. Las-o sa actioneze cam 15-20 de minute, iar apoi indeparteaz-o cu apa
calduta. In acest caz, mierea va actiona ca un agent natural de umezire si va
ajuta pepenele sa hidrateze in profunzime derma.
2. Masca cu pepene rosu si menta pentru pori mariti. Ai
nevoie de o ceasca de pepene rosu maruntit si cateva frunze de menta. Pune
ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana obtii o pasta. Congeleaza
compozitia intr-un recipient special pentru gheata si dupa ce a inghetat,
maseaza-ti fata cu un cub cu pepene si menta. Acesta va avea un efect racoritor
asupra pielii, iar porii se vor miscora.
3. Masca cu pepene rosu si avocado pentru riduri fine.
Combina o lingura de suc de pepene rosu cu o lingura de avocado maruntit.
Aplica masca si las-o in jur de 20 de minute, dupa care indeparteaz-o cu apa
calda. Vitamina C din pepene actioneaza ca un antioxidant si protejeaza pielea
de actiunea radicalilor liberi, ii confera fermitate si o revitalizeaza.
4. Masca cu pepene rosu si iaurt pentru piele terna.
Amesteca o ceasca de pepene maruntit cu o lingura de iaurt. Aplica masca pe
fata si dupa 10 minute, clateste cu apa calduta. Licopenul si vitamina A din
pepene ajuta pielea sa-si recapete stralucirea naturala.
05 august, 2012
vinete pe iarna la borcan
Pentru ca nu dispun de spatiu in micul meu congelator iarna trecuta m-a aprovizionat mama cu vinete coapte pentru salata. Dar din motive de regim nu cred ca anul acesta va mai pune la congelator. Asa ca, Liliana, o buna prietena, mi-a dat ideea cu vinetele la borcan. Am gasit pe net diverse retete din care voi face un rezumat ca sa nu mai caut saptamana viitoare cand e programat un drum la piata de gros.
Se coc vinetele, se "aburesc" si se curata fierbinti. Se aseaza pe un fund de lemn usor inclinat pentru cateva ore (2-3) pentru a se scurge zeama amaruie. Apoi se toaca (sau nu), se sareaza (sare grunjoasa de muraturi) dupa gust si se aseaza in borcane de 800 sau sticle mai inalte dar cu gura mai larga (de nectar). Se pun 2 aspirine netamponate pisate deasupra (unele retete spun ca se poate si fara) iar apoi ulei (poate fi fierbinte) cam de 2 degete. Se fierb in oala cu prosoape timp de 30 min (cele cu aspirina) sau 45 min (cele fara aspirina) sau se pot da la cuptorul incins pentru 20 min. Se racesc intre paturi (pat cald) pana a doua zi cand se aseaza frumos in camara.
Se coc vinetele, se "aburesc" si se curata fierbinti. Se aseaza pe un fund de lemn usor inclinat pentru cateva ore (2-3) pentru a se scurge zeama amaruie. Apoi se toaca (sau nu), se sareaza (sare grunjoasa de muraturi) dupa gust si se aseaza in borcane de 800 sau sticle mai inalte dar cu gura mai larga (de nectar). Se pun 2 aspirine netamponate pisate deasupra (unele retete spun ca se poate si fara) iar apoi ulei (poate fi fierbinte) cam de 2 degete. Se fierb in oala cu prosoape timp de 30 min (cele cu aspirina) sau 45 min (cele fara aspirina) sau se pot da la cuptorul incins pentru 20 min. Se racesc intre paturi (pat cald) pana a doua zi cand se aseaza frumos in camara.
Etichete:
caietul cu retete,
de pus pe iarna
Metamorfoze - Iarna (I)
Nu am rabdare sa cos la un singur goblen asa ca de regula am 2-3 in lucru. Acum lucrez la "Iarna" dar mai iau cate o pauza de 1-2 zile pentru o "cescuta"
Etichete:
"metamorfoze",
goblen,
lucru de mana
cescuta nr. 1
Am gasit pe net cateva scheme - stilizari de cescute de cafea. Nici nu stiu cum sa le numesc pentru ca nu sunt goblenuri (nu e umpluta toata suprafata cu ata) dar se cos in punct goblen. Prima am cusut-o si urmeaza sa o inramez:
schema e:
E un set de tablouri pe care le pregatesc pentru bucataria (probabil cea de vara ca e prima care va fi gata) de la casa noastra.
schema e:
E un set de tablouri pe care le pregatesc pentru bucataria (probabil cea de vara ca e prima care va fi gata) de la casa noastra.
Etichete:
diagrame goblen,
goblen,
lucru de mana
02 august, 2012
Abonați-vă la:
Postări (Atom)