Așa că profit de ziua de sărbătoare și de faptul că am rămas singură acasă ca sa inventariez rezultatele verii de pana acum și sa contabilizez greșelile de anul asta și lecțiile învățate.
Cum vremea a fost schimbătoare iar ploile au fost când multe (ca timp și cantitate) când deloc înlocuite de caniculă, buruienile au luat avânt serios iar eu nu am reușit sa țin pasul cu ele. Așa că la capitolul restanțe am o listă impresionantă. Dar am producție bună la păstăi, castraveți și dovlecei. Anul acesta am pus dovleceii lângă rândurile de cartofi timpurii astfel încât să se poată întinde pe terenul lăsat liber după scoaterea cartofilor. Și la ceapa am o recoltă frumoasă mai ales ca am învățat din greșelile anilor trecuți și am lăsat distanța mai mare între rânduri dar și între fire. În plus am folosit un erbicid pentru straturi imediat după plantare și buruienile au fost puține în acea zona. Așa ca am ceapa alba, roșie și galbenă. După ce o scot plantez răsadul de praz în loc.
Iar ca noutate am pus usturoi de vara anul asta și am o recolta frumusică. Anii trecuți am avut doar usturoi de toamna.
Am folosit principiul de cultura dubla și am semănat și castraveți după ce am recoltat mazărea și sunt mărișori deja. Sper sa am pentru murături la toamnă. Cei de sezon deja îi recoltez. Am pus și la oțet și la murat pentru acum. Cu pepenii în schimb nu am succes. Au ieșit puțini și merg greu. Sunt deja la a 3-a încercare de semănat. Sper sa am măcar de pus la murat.
La fructele de pădure am stat bine. Am avut ”supraproducție” la agrișe iar coacăzele au intrat pe producție normala. Zmeura în schimb și-a făcut de cap și are producție mare. La anul viitor o sa fie și mai multă pentru ca am mutat ceva fire și pe marginea parcelei cu viță de vie. Am făcut dulceață combinată în diverse proporții (pe măsură ce se coceau) iar zmeură am congelat pentru iarnă. Urmează murele.
Fasolea pentru păstăi de conservă nu a mers bine pentru ca a fost acoperită de mâlul venit de pe dealul din spate și s-a uscat. Am în schimb păstăi albe late pe care le-am congelat. Și tot la capitolul congelate am făcut caserole cu amestec din mazăre, morcov mic și felii de dovlecel pentru iarnă.
Mă bucur ca am reușit sa mă organizez oarecum mai bine anul acesta.