biscuiti cu scortisoara |
E o reteta pe care o adaptez in functie de ce am prin dulap...
Ingrediente: un pachet unt (margarina sau 250 gr untura) se freaca cu 100 gr zahar. Se adauga 1-2 oua (facultativ), praf de copt, "aromele" si faina cat cuprinde un aluat potrivit de tare.
"aromele" pot fi: vanilie, 1 lingurita scortisoara, o cana nuci pisate, migdale, o lingurita nes, o cescuta cafea tare, o cana lapte, coaja rasa lamaie, esente....
Se intinde foaie nu prea groasa si se decupeaza cu forme sau se taie cu o roata dintata sau chiar cu un cutit. Se dau la cuptor, incins, pentru 15-20 min.
Pot fi pudrati sau decorati cu diverse glazuri in functie de sezon sau evenimente.
Poat fi facuti atat in post cat si in restul anului.
Se pot pastra in cutii de tabla sau borcane mari de sticla acoperita. Merg atat dimineata la cafea, la pranz la ceai cat si seara la televizor.
Chiar voiam o reteta buna de biscuiti pe care sa-i pot taia cu formele.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa sa ai!
multumesc! Eu ii fac cu Matei. Azi s-a incumetata sa intinda si foia nu doar sa taie formele...
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si tie...
O sa incerc sa fac si eu, ca sint tare aspectoase
RăspundețiȘtergere